“Борисов организира кръгла маса за борба с корупцията, това виц

...
“Борисов организира кръгла маса за борба с корупцията, това виц
Коментари Харесай

Нинова: Борисов организира кръгла маса за борба с корупцията – това виц ли е или открит урок как се краде?

“Борисов провежда кръгла маса за битка с корупцията, това анекдот ли е?” Това написа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в обществените мрежи. Поводът е подадената ръка от страна на някогашният министър председател Бойко Борисов към “Продължаваме промяната” за възможна следизборна коалиция.

Припомняме, че водачът на ГЕРБ обяви шест целта, с които щял да търси поддръжка за ръководство. Сред тях са приемане на закон за 100% диверсификация от “Газпром” и дълготраен контракт (над 10 г.) за доставки на полутечен газ; таван на цените на горивата от 2.70 лева; сключване на контракт със Съединени американски щати за доставка на още осем изтребителя F-16 блок 70; 100% диверсификация на доставките на съветско нуклеарно гориво и мощности, в това число създаване на нови нуклеарни мощности, разнообразни от руски; прекъсване на “издевателствата” с цената на тока; правосъдна промяна.

Нинова дефинира законите на Борисов като гарантиращи “студена зима, колабирала промишленост и задлъжнели поколения”. В своя пост тя написа още:

“Днес “чисто новият” Борисов, все едно не е управлявал последните 12 години, предлага няколко закона, с цел да спре рецесията с газа и цените на горивата. Иска 100 % диверсификация на газа и спиране връзките с „ Газпром “. Първи въпрос: Откъде ще вземе газ, на какъв брой по-висока цена, по коя тръба и с какъв брой пари ще компенсира промишлеността и семействата? Не знае и не споделя. Всепризнатият нуклеарен експерт Борисов желае 100% диверсификация на нуклеарното гориво за АЕЦ „ Козлодуй “. Втори въпрос: Какво споделя Агенцията по нуклеарно контролиране? Защото тя се произнесе, че това е невероятно и рисково в този момент. Това за Борисов не е значимо. И най-после той пропагандира за нови 8 самолета F-16. Трети въпрос: Защо не изчака най-малко да дойдат тези първите, които купи на чертежи?”, споделя вицепремиерът в оставка.

“И най-после най-важното му предложение за изпиране: Борисов провежда кръгла маса за битка с корупцията. Това анекдот ли е или ще бъде открит урок по какъв начин се краде?”, попита риторично Нинова.

Припомняме, че в публична позиция от Политическа партия разясниха предложенията на Борисов пред bTV, че “едва откакто България има свободна и самостоятелна прокуратура с ясно поднесена отговорност от Борисов, в България ще има не шест, а 600 общи точки в обществото за бъдещето на енергийната диверсификация, за правовия ред и за евроатлантическото бъдеще”.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР