“17 български моряци в момента са заплашени, но ако нещо

...
“17 български моряци в момента са заплашени, но ако нещо
Коментари Харесай

ПП и Възраждане се скараха за българските морящи, блокирани край Мариупол

“17 български моряци сега са застрашени, само че в случай че нещо се случи с нашите сънародници, отговорни ще бъдат тези, които от един месец не си мръднаха пръста. Ако някой желае да дава бомби на Украйна, да си прави сметка, че някои може да паднат и върху кораба с българите”. Това заяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов от парламентарната естрада.

Той  напомни, че е предизвестил външната министърка и премиера още през първите няколко дни на рецесията с българите, които са блокирани в пристанището на Мариупол от 26 февруари.

“Тук се четат заявления по какъв начин ние да дадем оръжие, аз обаче не чух заинтригуваност най-малко за тези 17 български жители, които украинската страна държи като заложник”, сподели Костадинов.

Според него ръководещите са зарязали половинмилонното българско население в Украйна.

Костадинов бе освиркан от дясната страна на залата. Последва и неговата реакция по отношение на настояването на Демократична България България да изпрати военна помощ на Украйна: “Хората, които подвикват отдясно, да мълчат, тъй като аз ги слушах”.

Лидерът на “Възраждане” разкритикува властта, че “след като ние заставаме на страната на Украйна, това не беше използвано”, с цел да се издейства спасението на 17-имата наши моряци, по тази причина имаме дипломати, служби, парламент, Министерски съвет – да реагират.

“А това нашата страна ли е? Как е допустимо в нашата страна ние да се усещаме като посетители? 17 българи сега са застрашени, само че в случай че нещо се случи с нашите сънародници, отговорни ще бъдат тези, които от един месец не си мръднаха пръста. Ако някой желае да дава бомби на Украйна, дано си направи сметка, че някои от тях могат да паднат върху българския кораб”, подчертава Костадинов.

От “Продължаваме промяната” реагираха незабавно на упрека на “Възраждане” и повториха извинението на премиера, че няма да рискува да изпрати транспортен съд в минирани води, с цел да води блокираните в Мариупол моряци.

“С тези писъци от трибуната с изключение на да навредите, друго не можете да извършите. Каналът е миниран. Как си представяте български транспортен съд да го вземе? Дали това не е диалог в полза на друга страна?”, възмути се от трибуната депутатът от Политическа партия Благовест Белев.

В събота съпруги на моряците дадоха конференция във Варна с апел страната незабавно да изтегля мъжете им, а министър председателят Кирил Петков упрекна “Възраждане”, че си прави политически пиар на гърба на бедстващите.

След упрека последва и имитация от “Възраждане” в лицето на Цончо Ганев: “Преди да сипете обиди по отношение на “Възраждане”, е хубаво да се запознаете с фактологията. Съпругите на моряците споделиха, че Кирил Петков лъже, че са евакуирани”.

От близо месец 17 български моряци на транспортен съд “Царевна” в Мариупол са блокирани. Има и втори български транспортен съд, който е в Черноморск, където не се водят военни дейности.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР