– Енджи, напоследък разделяш времето си между България и Ливан.

...
– Енджи, напоследък разделяш времето си между България и Ливан.
Коментари Харесай

Енджи Касабие: Диетите са на психична основа

– Енджи, в последно време разделяш времето си сред България и Ливан. Къде имаш повече задължения?
– Много е мъчно да кажа къде, тъй като и на двете места съм доста ангажирана. Две седмици съм там, две тук. В момента съм заета с правенето на доста диетични стратегии, както за известни артисти, по този начин и за други клиенти. Вече започнах да върша диетите по друг метод, тъй като хората имат все по-малко време и би трябвало някой да се ангажира с тях и да им наблюдава всичко. В новите ми стратегии включих и питиета, които прочистват организма. Напоследък се занимавах и с организацията на ревю в София на двама световноизвестни ливански дизайнери, единият от които е обличал звезди като Джей Ло и Парис Хилтън. Вече доста хора ме търсят и за рекламиране на облекла, очила, бижута или диетични храни, тъй че съвсем нямам свободно време.
 Енджи Касабие  Енджи Касабие  Енджи Касабие  Енджи Касабие  Енджи Касабие, брачен партньор  Енджи Касабие
– Как се чувстваш в Ливан, тъй като знаем, че политическата обстановка в прилежащите страни е доста напрегната?
– В Сирия ситуацията е напрегната, само че при нас е умерено, единственото, което ме тормози без значение тук или там е, че от непрекъснатите задължения и нямам доста време за персоналния живот. Добре, че мъжът ми ме схваща и не ми основава проблеми, тъй като знае, че съм работеща жена и не изисква от мен да правя доста неща у дома. Той също е доста ангажиран, преди имаше тв-предаване, а в този момент има собствен фитнес и тренира съвсем всички звезди в Ливан, а в Саудитска Арабия работи с кралското семейство.

– Работила си със звезди като Бритни Спиърс. Как съумя да я вкараш в топ форма?
– Бритни в действителност съумя да отслабне и това ме изненада, тъй като беше доста напълняла в сложен за нея миг. Аз понижих порциите и я хранех постоянно, с цел да може да реализираме резултат. Тя доста обичаше по-тежки храни и се пробвах да не я отнемам от такива, само че в това време я прочиствах. Например обичани й бяха бургерите и аз не й ги забранявах, само че гледах те да бъдат здравословни и в по-умерени количества. Хора, които желаят да отслабват би трябвало да се хранят по-често и с вкусна храна, тъй като като ядеш на драго сърце, само че в по-малки количества, има резултат.

– А коя от всичките известни персони, на които си изготвяла хранителен режим, те изненада най-вече?
– Азис, тъй като той освен съумя да отслабне, а и да задържи килограмите към този момент толкоз години. В началото си мислех, че това ще е следващата му диета и опит, само че не – поддържа се, тренира и съм горда с него. От холивудските звезди позитивно ме изненада Силвестър Сталоун. Той доста внимава какво яде и е в действителност огромен експерт във всяко отношение. Когато се срещнеш с огромни звезди и разбираш, че те също са хора, като нас и обичат да си хапват, а разликата е, че имат искания – поради тяхната работа, при която визията е преди всичко. Иначе всеки от тях е земен, не съм срещала надменна звезда. Робърт Де Ниро да вземем за пример е популярен, само че е по-обикновен от всички нас. Ставаш популярен, като си земен. Г-н Стефан Данаилов също е подобен човек – експерт, с почитание и класа. Това е същински българин, би трябвало да се гордеем, че го има.

– А коя е звездата с най-силна харизма, с която си общувала?
-Ммм. Силвестър – няма втори!

-За Джон Траволта се приказва, че е с по-труден темперамент и е имал доста условия?
– Имаше условия не толкоз към качеството на храната, а към това да е щедро и вкусно. При него беше доста мъчно да се ограничаваме в количествата. Много обича месо – пилешко и телешко, салати, десерти, сладоледи – с карамел, с ядки, всевъзможни типове. Като цяло доста му е значима храната и даже преди да излети от тук сподели по малкия екран в новините, че в България най-вече харесва храната.

– Няма по какъв начин красива жена като теб да не е била обект на ухажване?
– Да, това е реалност, само че въпросът е да съумея да подкрепям професионална връзка с тях. Иначе съм доста близка с тях, дружно вечеряме, само че съумях да направя една граница, тъй като за мен сега, в който тя се прекрачи, ще изгубя работата си. В жълтите медии са ми приписвали връзки с всички, само че аз не желая да съм известна с това кой ме е ухажвал, а с това кой е удовлетворен от работата ми. На първо място съм щастлива, че съм работила с персони, като Джейсън Стейтън,Силвестър, Мел Гибсън… и съм горда, че съумях да печеля тяхното доверие, а това е най-трудното.

– Жан-Клод Ван Дам е прочут познавач на женската красота. Към теб проявявал ли е особено внимание и кой е най-хубавият комплимент, който си получавала от огромните звезди?
– Той си е мъж, няма мъж, който да не прави похвали, всички вършат. Аз обичам да се обличам добре и всички ми правеха похвали – доста крепко си облечена, харесва ми твоята блузка, обикновено за всяка една жена. Всички похвали са хубави, само че ми е най-приятно когато ми споделят, че съм човек, който се запечатва в паметта, тъй като имам харизма. Може да има доста красиви дами, които обаче не са харизматични.

– С кои западни и родни звезди работиш сега?
– Още нямам право да приказвам, само че стартират фотоси на една боливудска продукция. Продължавам да работя с Андреа. По принцип тя обича въглехидрати, само че в този момент гледа да ги заобикаля и е на по-изчистена и детоксикираща храна с огромни количества антиоксиданти.

– Кои храни наложително участват в твоето меню и са най-големият антиоксидант?
– Фурмите, тъй като са богати на доста нутриенти, на фибри и са храна, която може да замести всяка друга, а също така подкрепят храносмилането. Сутрин, като стана и стартирам деня с 2 чаши топла вода, един банан и три фурми. Много обичам плодовете, а най-вече антиоксиданти има в лютото и във всички червени плодове, като боровинки, нар и ягоди.

– Ако би трябвало да изготвиш диета на родните депутати, какво би им предложила, вместо прословутите кюфтета?
– Те кюфтета ли ядат?! Смее се. Вместо кюфтета, ще им дам- гурмета! Важно е да хапват малко по-редовно, тъй като главният проблем е в редовността и когато почват да мислят за диета, не мислят за нея на драго сърце. Храната би трябвало да е хубава, а не с някакъв гнусен усет – диетата преди всичко е на психологична основа, тъй като всичко стартира от главата. В момента, в който стартираме да мислим за диета и почваме да хапваме повече. Булимията и анорексията също са резултат от психическата конфигурация.

– Била ли си обект на женска злоба и завист?
-Няма по какъв начин да не бъде по този начин! Много номера са ми правили, не си ги припомням всичките, а и толкоз неистини пишат за мен, това с изключение на от завист, от какво друго да е? Със сигурност има някои неща, за които съм уверена, че някой целеустремено ги пуска по мой адрес.

Съпругът ти е „ Мистър Ливан ”, а през 2015-та стана призьор и в състезанието „ Мистър Свят ”. В Ливан, или в България по-често му се случва да е обект на женски офанзиви и кой от двама ви е по-ревнив?
– Не го ревнувам, макар, че той е обект на женски офанзиви. Показа се в един епизод на „ Вип брат ”, а и към този момент цяла България го научи и доста дами започнаха да му пишат. Моят мъж е доста открит и същински човек – транспарантен, не си крие от мен паролата във фейсбук, а и няма какво да крие. От нас двамата той е по-ревнив, когато вижда да вземем за пример мои познати, които не престават да ме ухажват, нищо че съм женена и това го побърква. (Смее се.)

– Във „ Вип брат ” ти съветваше Джули да си понижи устните и силикона в бюста си. Мислиш ли, че би те послушала?
– Казах й, че е доста красива и би изглеждала още по-красиво, в случай че бюстът й е с по-малък размер, само че надали ще ме послуша. Аз имам вяра, че всеки човек се вижда в огледалото друго от това, което виждат хората. По принцип не обичам силикон и даже скърбя, че си направих подобен бюст. Не съм си направила огромни гърди, само че все пак скърбя, тъй като всичко, което е изкуствено губи от хубостта си. Реших се на тази стъпка, тъй като имах дребен бюст, а всяка жена би желала да има малко по-голям бюст.

– Успя ли да простиш обидите, които получи от началник Петров и някои от другите съквартиранти?
– Още на момента, в който ги получих и към този момент ги бях дала прошка, тъй като в Ливан имаме едно такова вярване, че всяка една засегнатост или неприятна дума при Господ се обръща назад и то 10 пъти повече. Съответно и всяко едно неприятно, което някой се пробва да направи на различен – то се връща към него с позитиви. Господ ми връща с положително и на мен. Вярвам, че като изгубих близначетата ми и те в този момент са две ангелчета при Господа и той ще ми прости поради тях. Много ми тежеше, като бяха написали, че си върша пиар с тази загуба и това беше от най-тежките публикации за мен. Може да се прави пиар с всичко друго, само че не и с това. Аз съм доста мощна, супер мощна жена, само че това бе най-тежкият миг в живота ми, тъй като усетих напълно малко раждането на моите деца, които чаках да са живи, само че се е наложило да ги помятат, тъй като е имало заплаха за живота ми. В никакъв случай не желаех това да се случи, лекарите са взели решението без да ми споделят това и без да ме питат. Как може в такава загуба да я използваш за пиар?! Това в действителност ме нарани.

– Промени ли се след този призрачен сън, който си претърпяла?
– След това прекарване и всичко към този момент ми изглеждаше по-различен метод. Видях, че безусловно нищо не е толкоз скъпо в този свят, тъй като човек в никакъв случай не знае какво ще се случи. Загубата на това, което си чакал с толкоз обич е голяма! Имах доста тежка бременност, плаках от самото начало и в този момент ми е доста мъчно, толкоз желая отново да забременея, само че толкоз се опасявам! Страх ме е доста и даже от време на време, до момента в който дремя виждам близначетата. Преди да ги изгубя също съм ги сънувала, мислела съм си на кого ще наподобяват, тъй като аз съм светла, а той мрачен и един път на сън видях двете бебета – бяха увити в бяло – с черни косички и светли очи. Много е тежко в подобен миг, това те трансформира и започваш да оценяваш всяко едно нещо и искаш да си повече време с околните ти хора.

– Най-важният урок?
– Да си земен и краката ти да си останат крепко на земята. Колкото и човек да е популярен, той в никакъв случай не може да е по-велик от хората, тъй като те те вършат популярен. Аз не съм повече от публицистите, ресторантьорите, шофьорите…

– Любима мисъл?
– Губейки играта, печелиш борбата. Аз съм губила постоянно, да вземем за пример ме излъгаха в бизнеса ми в България, само че по този начин е било писано, не си оставям нищо в сърцето – от време на време в действителност губиш играта, само че печелиш войната. А и диетата е единствената игра, в която печелиш,когато губиш.

Нашият посетител


Красивата диетоложка Енджи Касабие е родена в Бейрут, само че от дълги години живее в България. Звършила е медицина, а през 2014 година пази докторантура в НСА. Енджи има докторантура по „ Диететика ” от Вашингтонския университет. От нейните реформаторски стратегии и хранителни режими са се възползвали някои от най-големите холивудски звезди като Арнолд Шварценегер, Харисън Форд, Мел Гибсън, Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Жан-Клод Ван Дам, Робърт Де Ниро, Ева Лонгория, както и аристократи от ОАЕ. Преди две години на обилна гала тя се омъжва за носителя на купата „ Мистър Ливан ” Рабих Ел Зейн в Кайро. Привлекателната специалистка по вярно хранене е доста търсена и като участник в разнообразни риалити формати, като „ Черешката на тортата ” и „ Вип брат ”, а има предложения да влезе и в ролята на модел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР