82-годишен шофьор навлезе с автомобила си на площада в Разград

...
82-годишен шофьор навлезе с автомобила си на площада в Разград
Коментари Харесай

Възрастен шофьор навлезе в пешеходна зона в Разград

82-годишен водач навлезе с автомобила си на площада в Разград и шокира минувачите. За благополучие до случай не се е стигнало. Възрастният мъж призна, че се е объркал в ориентацията. Случаят още веднъж повдигна въпроса би трябвало ли да има пределна възраст за водачите.

Иван Марчев е от село Голям извор. Отдавна не бил карал автомобила си в центъра на Разград. Когато стигнал до края на пешеходната зона, известна като „ Ларгото ”, схванал,че пътят свършва и подкарал колата си назад пред смаяните погледи на минувачите.
Иван Марчев: Обърках се, бе. Тръгнах да отивам при дъщерята в магазина. И аз там се обърках – вместо да хвана пътя за магазина, аз съм отишъл в друга посока.
82-годишният мъж е бил професионален водач през цялата си трудова кариера. Управлявал е рейс и товарен камион. Всички го познават като безкористен лидер.
Иван Марчев: От 16-годишна възраст, като съм станал водач, до днеска. Ама стават някъде непредвидени работи.
На мястото на случая служителите на реда от Разград са взели от лидера проби за алкохол, които са били негативни. Направили са и информация, която посочила, че за 66 години зад кормилото, това е първото му нарушение.
Kомисар Божидар Божков - началника на отдел „ Охранителна полиция ” в ОД на Министерство на вътрешните работи в Разград: Установява се, че той няма безусловно никакви нарушавания, в никакъв случай не е бил глобен. Вследствие на цялата тази конюнктура се взема решение този лидер да не бъде глобен, защото явно това не е съзнателно нарушаване.
Случаят с Иван Марчев, както и редица други с възрастни водачи, повдигна още веднъж въпроса какъв брой рискови могат да бъдат те на пътя.
Георги Ангелов – гражданин на с. Голям извор: Той си е добър водач, не е правил нелепости, само че възрастен, щом от полицията му разрешават, значи има право.Kомисар Божидар Божков - началника на отдел „ Охранителна полиция ” в ОД на Министерство на вътрешните работи в Разград: Понякога един по-възрастен човек реагира по-адекватно в сравнение с един по-млад. Да не приказваме за експресивността на младежите, за емоционалността им, че от време на време огромна част от ПТП-тата, които се случват, са разследване точно на тяхната неразумност и младост.
Независимо от това комисар Божков счита, че са нужни превантивни ограничения във връзка с реакциите на възрастните водачи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР