81 хиляди тестове за Covid-19, с които ще бъдат изследвани

...
81 хиляди тестове за Covid-19, с които ще бъдат изследвани
Коментари Харесай

Денков: При под 250 на 100 000 заразени тестовете в училище са излишни

81 хиляди проби за Covid-19, с които ще бъдат изследвани учениците в София дойдоха, през днешния ден. Според министъра на образованието Николай Денков количеството ще е задоволително за тестване на децата в идващия месец. Тестове към този момент са получени в девет области на страната.

 Утре се чака да е явен процентът на родителите, които са съгласни децата им да бъдат тествани, с цел да се върнат в класните стаи:

  " Тестването ще продължи до тогава, до момента в който е висока заболеваемостта в страната и в съответната област и община. Защото в края на краищата, всичко всичко продължаваме да го гледаме на равнище община. Както знаете, в последната заповед на министъра на опазването на здравето е дадена граница от 250 болни на 100 000. Т.е., в случай че паднем под 250 в дадена община, ще стане ненужно и тестването ", сподели министър Николай Денков.

От просветителното министерство припомнят, че предлагането за тестване планува то да се организира в класната стая от здравно лице, учител, или непедагогически експерт, избран от шефа на съответното образователно заведение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР