8000 евро делят 21-годишният студент от Русенския университет Васил Иванов

...
8000 евро делят 21-годишният студент от Русенския университет Васил Иванов
Коментари Харесай

Зов за помощ: 8000 евро делят студента Васко да надигне от инвалидната количка


8000 евро разделят 21-годишният студент от Русенския университет Васил Иванов от Ново село от фантазията му да се надигне от инвалидната количка.

Младежът е с Детска церебрална парализа, а вяра за възстановяване на физическото му положение дава болница в Турция.

Васко е приключил интериорен дизайн в Професионалната гимназия по строителство в Русе. Той обича да учи макар уврежданията си и кандидатства в Русенския университет. И двете образователни заведения са пригодени за хора с увреждания, което е облекчение за Васко и майка му Ивелина, която е неразделно до него.



За самия образователен развой Васко има потребност от нея – тя е с него в часовете, записва лекциите, учат дружно и му оказва помощ да се приготвя за изпити. Помагат му и неговите състуденти. Но Васко мечтае и за друго – да се изправи на крайници.

Преди три години майка му схваща, че за детето ѝ има късмет в Турция – благодарение на робот да проходи дотолкоз, доколкото да може да се грижи самичък за себе си. Според лекарите са нужни най-малко три години да се вършат процедури в продължение на два месеца.

„ За два месеца желаят 16 000 евро, половината сума е събрана. Искам да може да се обслужва самичък, що се касае за себе си, тъй като аз няма да съм постоянно до него. Да има късмет да си изкарва парите, да не чака на страната. С една инвалидна пенсия от 200 лева кое по-напред - единствено пътят от Ново село до Русе отиване и връщане е 10 лева Разчитаме на положителните хора да ни оказват помощ да съберем останалите 8000 евро. Отиваме в Турция само, тъй като в България няма такава инсталация “, споделя Ивелина Иванова.



Средствата би трябвало да се съберат до края на юни, с цел да може Васко и майка му да заминат за Турция на 1 юли. Целта е да създадат процедурите през ваканцията, преди Васко да се върне в университета за образователната година.

„ Васко е като всяко едно дете, радостно, желае и той да е естествен. Да си изкарва прехраната “, споделя майката Ивелина.

А Васко има и проекти за бъдещето – да работи във компания, която прави компютърни игри. Самият той обича да играе, като обичани са му приключенските сюжети.

Ако желаете да помогнете на Васко да сбъдне фантазиите си, може да го извършите по дарителската сметка:

IBAN: BG86 BPBI 7921 4046 3276 01
BIC: BPBIBGSF
Васил Ивелинов Иванов

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР