80% от българите мият и/или дезинфекцират ръцете си повече от

...
80% от българите мият и/или дезинфекцират ръцете си повече от
Коментари Харесай

80% от българите вече мият и дезинфекцират ръцете си повече от 3 пъти на ден

80% от българите мият и/или дезинфекцират ръцете си повече от 3 пъти дневно, а 61% считат, че потреблението на дезинфекциращи артикули, вследствие на епидемията, към този момент е част от всекидневието им, демонстрират резултатите от национално представително изследване на Kantar TNS, извършено през месец юни по поръчка на NAOS България.

Както множеството поданици на Европа, българите бързо се пристрастиха към дезинфектантите. Близо 2/3 (61%) от участниците в изследването на Kantar TNS считат, че потреблението на дезинфекциращи артикули към този момент е техен табиет. Всеки пети човек ги използва всекидневно и счита да продължи и след затихването на заболеваемостта и придвижване на имунизацията.

Изследването демонстрира още, че 45% мият или дезинфекцират ръцете си повече от 5 пъти дневно . 75% от запитаните удостоверяват, че след всеобщата имунизация против COVID-19 ще продължат да мият и дезинфекцират ръцете си по същия метод. Почистването на ръцете с този вид артикули или честото им миене със сапун обаче има и отрицателни резултати при някои хора - над 1/3 от запитаните се оплакват от суха кожа.

Най-честите терзания на потребителите по отношение на дезинфекциращите гелове и спрейове са свързани с следствията от използването им върху кожата на ръцете и с съществуването на алергени. Всеки пети консуматор на дезинфектанти вижда сухота на кожата. Раздразнения и напуквания на ръцете са също измежду по-масовите недоволства. 41% от хората с проблем са се съветвали с кожен лекар, фармацевт или общопрактикуващ доктор. Кожните проблеми, от своя страна, концентрират вниманието на експертите и водят до огромната иновация на BIODERMA и NAOS - по едно и също време елиминиране на бактериите и вирусите, и запазване на здравето на кожата.

Постоянното миене и дезинфекциране, което към този момент не е особено единствено за представителите на здравната колегия, а е типично и за членовете на всяко семейство, построява нова визия за хигиена. Появата на първия артикул, който дезинфекцира и в същото време се грижи за кожата на ръцете, в огромна степен ще промени настройките на хората, които до този миг са избягвали използването на дезинфекциращи гелове и спрейове, защото са се тормозили от раздразнения по кожата на ръцете, от алергени или са имали опасения за сигурността на продуктите.

NAOS е френска дермокозметична компания, производител на първата мицеларна вода в света – Sensibio H2O на BIODERMA. В разгара на пандемията NAOS патентова революционен артикул, който съчетава свойствата на хидратиращ крем и дезинфектант за ръце в едно. Biphase Lipo alcoolique – Липо-алкохолна двуфазова грижа за кожата на ръцете, на BIODERMA и NAOS е първият „ козметичен вируцид “ - комбиниране на козметичен артикул, който пази бариерата на епидермиса и по едно и също време с това унищожава нездравословните микроорганизми. Използването му възвръща липидите в кожата и отстрани 99.9% от бактериите и вирусите. 

Продуктът Biphase Lipo alcoolique има две 2 етапи: алкохолна фаза (90%),  изцяло елиминираща нежеланите вируси и микроби и хидратираща (липидна) фаза (10%) , която поддържа епидермалните липиди и тяхното естествено положение в хидролипидния филм.

„ Идеята ни с Липо-алкохолната двуфазова грижа не беше просто да създадем артикул за някоя от нашите марки, а да отговорим на потребностите на хората “, споделя Жан-Ноел Торел, основател на BIODERMA и създател на NAOS. Екипът му търси противоположна връзка от зъболекари, като хора, които употребяват най-разнообразни дезинфекциращи средства и схваща, че има ниша за артикул, който да почита екосистемата на кожата и в същото време да се грижи за запазването на нейния натурален баланс.

Жан-Ноел Торел назовава откритието си революционно, тъй като никой до момента не е включвал във формулата на артикул задоволително количество липиди в композиция с алкохол за дезинфекциране. В разгара на пандемията, създаването на Липо-алкохолната двуфазова грижа става главен приоритет на компанията. Освен че демонстрират капацитета на научната общественост по време на рецесия, сходни нововъведения показват отговорността на козметичните компании към публичното здраве. 100% от облагата от продажбата на Липо-алкохолната двуфазова грижа в представителствата на NAOS по света ще бъдат дарени за предотвратяването на епидемии.

„ Целта ни не е да печелим пари с това начинание, а да сме в интерес на обществото ”, споделя Жан-Ноел Торел.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР