80 кг тютюн за пушене, 8200 къса цигари и 30.2

...
80 кг тютюн за пушене, 8200 къса цигари и 30.2
Коментари Харесай

Тютюн, цигари и алкохол задържаха митничари на Дунав мост при Видин и Русе

80 кг тютюн за пушене, 8200 къса цигари и 30.2 литра бутилиран и фабрично запечатан алкохол откриха в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост при Видин и Русе, при инспекции през уикенда митническите чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “.

На 18.07.2020 година, към 13.30 часа, на трасе „ Изход “ идва товарен автомобил с българска регистрация, ръководен от български жител. Шофьорът показал постоянни документи за транспорт на групажна стока за Англия.

Контрабанден тютюн за наргиле е арестуван на "Капитан Андреево "

Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която в багажното поделение са открити два палета с мокри кърпички. В част от кашоните, под пакетите с мокри кърпички са открити 2000 пакета по 40 грама общо 80 кг тютюн за пушене, с марката Golden Virginia с български акцизен бандерол.

Цигари и бутилки с алкохол са открити при инспекция на пътнически микробус „ Мерцедес Виано “ на 19.07.2020 година Превозното средство ръководено от български жител излиза от страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост при Русе на път за Холандия.

10 кг незаконен тютюн са конфискувани при интервенция в Сливен

В товарното помещение, в персоналния багаж на водача, са открити 410 кутии /8200 къса цигари/ с марките Davidoff, Marlboro, Rothmans, Karelia slim и 31 бутилки с общо 30.2 литра алкохолни напитки- ракия и мастика от разнообразни търговски марки.

Тютюневите произведения и алкохолните артикули са били с български акцизен бандерол, само че са конфискувани защото не са показани нужните придружителни документи по Закона за акцизите и данъчните хранилища /ЗАДС/. По случаите са формирани административнонаказателни производства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР