80-годишна жителка на САЩ беше нападната от две пуйки и

...
80-годишна жителка на САЩ беше нападната от две пуйки и
Коментари Харесай

Агресивни пуйки тероризират град, нападат хора

80-годишна жителка на Съединени американски щати беше нападната от две пуйки и едвам не бе блъсната от кола, до момента в който бягаше от тях, оповестява WBZ-TV.

Пернатите нападнаха Жанет Аткинсън от Кеймбридж в щата Масачузетс, до момента в който тя вървяла по улицата. Те изскочили иззад паркирана кола и се втурнали към пенсионерката. Тя се уплашила и се пробвала да прогони настъпващите птици с дамската си чанта. " Размахах пет или шест пъти и тогава една от тях ме клъвна доста мощно по бедрото. Погледнах надолу и видях, че по панталоните ми се стича кръв ", сподели дамата.

Аткинсън била толкоз изплашена от нападателните мисирки, че решила да избяга непременно. Тя се втурнала през оживената улица. " Бях ужасена от тези пуйки! Мислех си, че в случай че към този момент са ме клъвнали доста мъчително, могат да го вършат още доста пъти ", изясни пострадалата.

След случая с Аткинсън, организацията Cambridge Animal Watch съобщи, че най-лесният метод да изплашите нападателна пуйка е мощният тон, ярките светлинни проблясъци или водната бликам.

Освен това доста хора писали на американката в обществените мрежи и предложили своите способи за изплашване на тези птици. " Най-много ми хареса предлагането с чадъра. Вземете чадър, само че не го тикайте против пуйките, а го отворете пред тях. Те ще си помислят, че сте доста внушителен преобладаващ мъж ", сподели пенсионер, представен от БГНЕС.

През септември 2022 година беше обявено, че жителите на град Уобърн в същия щат Масачузетс се оплаквали от тайфа нападателни пуйки. Птици кълвяха деца и възрастни, а дори атакуваха коли с хора.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР