80-годишна жена е станала жертва на телефонна измама в Русе,

...
80-годишна жена е станала жертва на телефонна измама в Русе,
Коментари Харесай

80-годишна жена е оставила под пейка 28 000 лв. и златни накити на ало измамници в Русе

80-годишна жена е станала жертва на телефонна машинация в Русе, като се е разделила с крупна сума пари, оповестяват от полицията.

За случая пострадалата е съобщила на 12 януари във Второ районно управление (на МВР). Жената разказала, че на стационарния ѝ телефон се е обадила плачеща жена, показала се за щерка ѝ и обяснила, че си е счупила крайници.

После ѝ се е обадил мъж, който почнал да я заплашва, искайки от нея да съобщи всичките си налични пари. Последвал диалог с различен мъж, показал се за основен контрольор от престъпна полиция.

Мнимият чиновник обяснил на дамата, че се организира полицейска интервенция по задържането на измамници. Уверил я, че ще бъдат арестувани, тези които я заплашват и обяснил, че тя би трябвало да спомага и да даде всичките си парични средства, а след привършване на интервенцията щели да й ги върнат.

По негово разпореждане дамата събрала наличните си пари, изтеглила други от банката - общо над 28 000 лв. и на няколко пъти ги оставяла под скамейка пред дома си, дружно със златни украшения.

Сигналът е документиран и по случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР