80 638 безплатни електронни винетки за хора с увреждания са

...
80 638 безплатни електронни винетки за хора с увреждания са
Коментари Харесай

Над 80 000 безплатни винетки са издадени на хора с увреждания през януари

80 638 безвъзмездни електронни винетки за хора с увреждания са предоставени през януари 2022 година, оповестява Агенция " Пътна инфраструктура ".

Те са за над 7,8 млн. лева и са за сметка на бюджета на Пътната организация.

През сегашния месец и зтича валидността на 37 701 безвъзмездни електронни винетки , през март - на 19 176, а през април - 12 252.

Проверка за периода на годност на е-винетките може да бъде направена на уеб страницата на АПИ и на. Директният линк за инспекция е.

Право на безвъзмездна едногодишна е-винетка имат хора с 50% и с над 50% понижена продуктивност , както и фамилии, които отглеждат деца с трайни увреждания. Правото е за един автомобил с мощ на мотора до 160 к.с.
 499 019 електронни винетки за над 35,5 млн. лева са купени през януари 2022 година
499 019 електронни винетки за над 35,5 млн. лева са купени през януари 2022 година

При погрешно вписани данни парите потъват в системата

Препоръчва се заявките за подновяването на безплатните винетки да бъдат подавани при приближаване на крайната дата на валидността им. Те се подават в дирекция " Социално подкрепяне " по сегашен адрес - персонално, с писмо или по електронен път с електронен автограф. Социалните служби обработват документите в 7-дневен период. Агенцията за обществено подкрепяне изпраща ежедневно обработените поръчки на АПИ, която издава е-винетката в границите на идващия работен ден.

При прекачване на собствеността безплатната е-винетка не следва автомобила. В тези случаи правоимащият би трябвало в период до три работни дни да уведоми АПИ, с цел да може да получи нова безвъзмездна винетка от АСП. Под прекачване на благосъстоятелност се има поради покупко-продажба на пътно транспортно средство или бракуване на автомобил и прекачване на лицензирана компания за разкомплектоване с контракт. Когато автомобилът е бракуван и е оставен за предпазване в частен парцел, лицето няма право да му бъде издадена нова безвъзмездна електронна винетка до приключването на първичната годност.

Желаещите да им бъде издадена безвъзмездна е-винетка посредством Агенцията за обществено подкрепяне могат да се свържат с центъра за обслужване на клиенти на Националното тол ръководство на тел.: 0700 10 876 или в писмен тип на e-mail:.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР