8 от най-добрите български живописци рисуват в Хасково- 4 са

...
8 от най-добрите български живописци рисуват в Хасково- 4 са
Коментари Харесай

Художници рисуват „Цветовете на града“ в Хасково

8 от най-хубавите български живописци рисуват в Хасково- 4 са гостуващите и 4 локалните създатели. Те са участници в Националния пленер по живопис „ Цветовете на града “, проведен от общината в партньорство със Сдружение „ Дружество на Хасковските художници “ и Художествена галерия-Хасково. Домакин на пленера е комплекс „ Дружба “ в парк Кенана.

Сътворените по време на пленера картини ще бъдат показани пред хасковската аудитория на 2 септември, в Художествена изложба „ Форум “. Откриването на изложбата е от 18 часа.

Гостуващите създатели, приели предизвикването „ Цветовете на града ”, Хасково-2023 са: Владимир Пенев – един от най-известните модерни създатели, работещ в региона на живописта; Радостин Дамасков /Рад/ - ваятел от Бургас, създател на паметника на Петя Дубарова, Александър Георгиев /Коджакафалията/- създател и на първи нулев километър в Бургас; Диана Папазоваот Пловдив; Елеонора Хаджиниколова от Пазарджик- работи живопис, иконопис, стенна живопис и към този момент е показала 20 независими изложения в страната и чужбина.

Представители на домакините от Хасково са създателите: Ралица Петрова- декоратор в театъра „ Иван Димов ”, Борислав Данев; Неделчо Кучков и Татяна Форева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР