8-месечно българско бебе, изоставено във Великобритания, бе докарано снощи до

...
8-месечно българско бебе, изоставено във Великобритания, бе докарано снощи до
Коментари Харесай

Британските социални служби ни върнаха българско бебе на 8 месеца, изоставено на Острова

8-месечно българско бебе, изоставено във Англия, бе докарано нощес до София със аероплан. Детето посрещнаха на летище " София " ръководителят на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) доктор Елеонора Лилова, чиновници в дирекция " Социално подкрепяне " и приемната майка на момиченцето.

С бебето пътуваха представители на английските обществени служби, които са проследявали какви грижи се поставят за него до предаването му у нас.

Те донесоха и обичаните играчки и одеялце на детето, храната, с която е привикнало, както и книга, в която е разказано здравословното му положение и направените имунизации. Подариха и детска количка за момиченцето на приемната майка.

ДАЗД работи по случая от месец март 2018 година след получена информация от посолството на Република България в Лондон за изоставено бебе от българска гражданка, прецизира пресцентърът на организацията. След изследване се открива, че нито майката, нито околните ѝ желаят детето. Затова в началото то е настанено в приемно семейство във Англия, а след решение на съд там детето се завръща в България и настанено в приемно семейство.

Предстои момиченцето да бъде вписано в регистъра за осиновяване в страната ни.

Момиченцето е третото дете, за което приемната майка ще се грижи дружно със брачна половинка си. Предишните две към този момент са осиновени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР