79-ият международен филмов фестивал наближава. По червения килим тази година

...
79-ият международен филмов фестивал наближава. По червения килим тази година
Коментари Харесай

Фестивалът във Венеция събира на едно място звезди като Хари Стайлс, Пенелопе Крус и Джулиан Мур

79-ият интернационален кино фестивал наближава. По аления килим тази година ще минат невероятните Хари Стайлс и Пенелопе Крус, както и Кейт Бланшет.

Пет италиански кино лентата ще се конкурират - от The Immensity на Емануеле Криалезе, с присъединяване на Пенелопе Крус, до хоръра Bones and All на Лука Гуаданино с Тимъти Шаламе.

Двата телевизионни сериала, за които няма да спре да се приказва ще бъдат The Kingdom-Exodus от Ларс декор Триер и Copenhagen Cowboy от Никълъс Уиндинг Рефн.

Всички тръпнат в очакване на новия биографичен филм за Мерилин Монро с недвусмисленото заглавие „ Блондинка “. В лентата вземат участие невероятната Ана де Армас и Ейдриън Броуди.

Хю Джакман, Ванеса Кърби и Лора Дърн са основните герои в „ Синът “ от Флориан Зелер, който се завръща след „ Бащата “, с цел да се изправи очи в очи с напрегнатата история за татковци и синове.

Кейт Бланшет играе диригент в Tár на Тод Фийлд, който се влюбва в първата цигулка, а по-късно във виолончелист.

Много медии към този момент оповестиха, че Bones and All от Лука Гуаданино ще направи същински възторг, с помощта на присъединяване на Тимъти Шаламе.

Актрисата Джулиан Мур ще бъде ръководител на журито в главната конкурсна стратегия, разгласи шефът на фестивала Алберто Барбера, представен от Асошиейтед прес.

Тазгодишното издание стартира на 31 август и продължава до 10 септември.

Освен Мур, в журито са включени още френската режисьорка Одре Диуан, чийто филм "Събитието " бе отличен със "Златен лъв " на миналогодишното издание на фестивала, нобеловият лауреат за литература Казуо Ишигуро и иранската актриса Лейла Хатами, носителка на "Сребърна мечка " от Берлинале, както италианският режисьор Леонардо ди Констанцо, аржентинецът Мариано Кон и испанският сценарист и режисьор Родриго Сорогойен, предава Българска телеграфна агенция.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР