77% от българите гледат първо цената, когато избират храна, сочи

...
77% от българите гледат първо цената, когато избират храна, сочи
Коментари Харесай

Тренд: 77% от българите гледат първо цената, когато избират храна

77% от българите гледат първо цената, когато избират храна, сочи национално представително проучване на организация " Тренд ". То е направено измежду 1000 души от 11 до 18 януари. За 66 на 100 от хората са значими вкусовите индикатори.

Социологическото проучване бе показано от социолога Димитър Ганев по време на конференция " Да изхраним Европа по време на рецесия - провокации и благоприятни условия на тактиката " От фермата до трапезата ".

 

Близо 43% от хората в България не са чували за Общата селскостопанска политика (ОСП) и европейските фондове за поддръжка, излиза наяве още от изследването на организация " Тренд ". Само 12 на 100 от запитаните са чували за тактиката на Съюза " От фермата до трапезата ". За 56 на 100 от тях е значимо храната да е българска. 22% държат питателните артикули да са създадени по биологичен метод

 

Оказва се, че единствено 49% от хората четат етикетите, като измежду тях доминират дамите.

 

Делът на тези, които желаят да се премине напълно към биоземеделие е 9 на 100.

 

Кръглама маса бе  проведена по самодейност на евродепутата от Българска социалистическа партия Сергей Станишев и Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал и има за цел да събере всички заинтригувани страни от България и Централна и източна Европа, както и видни европейски специалисти. Среда тях българският министър на земеделието Явор Гечев, членовете на Екологичен потенциал Сергей Станишев, Иво Христов, Асим Адемов, Клара Агилера (Испания, С&Д) и Кармен Авраам (Румъния, С&Д), народни представители от 48-ото Народно заседание, както и представители на браншови организации, бизнеса и неправителствения бранш. В полемиката вземат участие и заместник-министри, и шефове на дирекции от Румъния, Словения, Словакия, Гърция и Хърватия. Да споделят позицията си дойдоха специалисти от водещи в бранша неправителствени организации, основани в Брюксел, като Copa-Cogeсa, Animal Health Europe и FEFAC European Feed Manufacturers " Federation.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР