75 кметове в страната са с издадени наказателни постановления за

...
75 кметове в страната са с издадени наказателни постановления за
Коментари Харесай

Екоминистерството глоби 75 кмета за замърсяване с отпадъци

75 кметове в страната са с издадени наказателни постановления за установени замърсявания с боклуци. Това демонстрират данни от систематизирана информация на Министерство на околната среда и водите за осъществения през 2020 година надзор от 15-те Регионална инспекция за опазване на околната среда на кметове на общини по осъществяване на отговорностите им, произлизащи от Закона за ръководство на отпадъците.

Наказателните постановления са на обща стойност 243 300 лева, като на някои от кметовете са издадени по повече от едно - в Сопот са 5, в Асеновград, Дупница и Средец по 3, а в Исперих, Цар Калоян, Силистра, Тутракан и Бобошево по 2.

От инспекциите са проведени и осъществени над 700 инспекции в над 1800 обитаеми места.

Справката демонстрира, че с най-вече нарушавания са кметовете в Бургаско. Там са позволени нарушавания от 28 кметове на обитаеми места. Следва Пловдивско с 12 санкционирани кметове, а на трето място е София с 10 санкционирани кметове, измежду които са и тези на Район " Овча купел ", Район " Красна поляна " и Горна малина.

С най-голяма сума от 23 000 лв. е санкциониран кметът на Дупница, който е с 3 наказателни постановления. Следват градоначалниците на Сопот с 17 000 лв. и 5 наказателни постановления, Асеновград и Бобошево с по 9000 лв. санкции. С 6 000 лв. глоба е кметът на Средец. Останалите санкции са сред 1 400 и 5 000 лв..

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР