75-годишна жена е ранена в община Кангас дел Нарча, в

...
75-годишна жена е ранена в община Кангас дел Нарча, в
Коментари Харесай

Жена е със счупен таз и рани по лицето след нападение от мечка в Испания

75-годишна жена е ранена в община Кангас дел Нарча, в самостоятелната област Астурия, откакто беше нападната от кафява по време на разходка , написа БГНЕС. Събитието се случило, когато фамилията се разхождал сред градовете Сонанде и Ямедо. Жената се отдалечила от останалата част от фамилията. Пред медицинските служби, дамата съобщила, че огромна мечка излязла от канавката на пътя, изправила се на задните си крайници и й нанесла няколко удара.
Жената е със строшен таз и рани по лицето. След случая, мечката, огромен възрастен образец, бързо се отдалечила, съгласно Гражданската армия. След случая дамата е трансферирана в болничното заведение „ Carmen y Severo Ochoa “, а по-късно и в Централната университетска болница в Астурия (HUCA). Службата за отбрана на природата (Seprona) на Гражданската армия откри процедура за изясняване на случая и ще си сътрудничи със бранш „ Защита на околната среда “ на Астуриа, с цел да откри местонахождението на животното. В случай, че агресивността на мечката бъде потвърдена, тя ще бъде изведена от региона.
 Плевенски екоексперти участваха в мониторинг на кафява мечка в Родопите Плевенски екоексперти участваха в мониторинг на кафява мечка в Родопите
Експерти от Районната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/ в Плевен са взели участие в мониторинг на кафява мечка в Западните Родоп...
Според кмета на общината, Хосе Виктор Родригес, това е " извънредно събитие ", само че той напомни, че мечката " не е домакински тип, а диво животно и това носи прочут риск ". Въпреки обстоятелството, че мечките нормално бягат, когато открият наличието на хора, увеличението на броя на екземплярите от този предпазен тип ги кара да се приближават все по-близо до обитаемоте региони в търсене на храна " и това съставлява риск за сигурността ", което изисква че всички администрации одобряват ограничения, с цел да ги държат надалеч от градовете.
Родригес уточни, че от началото на май няколко са сниманите видеоклипа на мечка, разхождаща се през някои от градовете в района, където е записано нападението и ситуиран в югозападната част на Астурия. Това е територия, която е дом на западната субпопулация на мечки от Кантабрийските планини, които съгласно последните данни, са към 280 екземпляра. Кафявата мечка е оповестена за предпазен тип от 1973 година и макар увеличението на броя на екземплярите, тя продължава да е в заплаха от изгубване в Испания, където през последните години се усилиха недоволствата на фермерите за набези върху стадата им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР