74 руски моряци са били убити и 27 са били

...
74 руски моряци са били убити и 27 са били
Коментари Харесай

Руските медии съобщиха за 74 загинали руски моряци на борда на Новочеркаск, после изтриха новината

74 съветски моряци са били убити и 27 са били ранени при ракетната офанзива на Украйна против съветския десантен транспортен съд " Новочеркаск " покрай кримския пристанищен град Феодосия.

Това оповестиха уеб сайтът " Новини от Севастопол " и " Независима телевизия на Севастопол " с позоваване на известие на пресслужбата на съветския Черноморски флот. Малко по-късно и двата поста бяха изтрити, съобщи Свободна Европа.

Украинските управляващи оповестиха по-рано, че въздушните удари на 26 декември са провокирали детонация, която демонстрира, че боеприпасите на огромния десантен транспортен съд са детонирали.

За починали съветски моряци написа и украинският Център за национална опозиция. Руското министерство на защитата не оповестява публично за загуби на кораба. При потъването на крайцера " Москва " през април 2022 година, на борда на който е имало 500 души, Кремъл също отхвърли да има жертви.

В нощта на 26 декември в пристанището Феодосия в анексирания Крим избухнаха няколко мощни детонации. Украински бомбардировачи нанесоха ракетен удар по огромния десантен транспортен съд " Новочеркаск ", който беше дебаркирал на кея.

Руското министерство на защитата заяви, че „ Новочеркаск “ е " получил вреди при отбиване на офанзива на украинските въоръжени сили ". Това е вторият случай, в който " Новочеркаск " е развален при украински удар. През март 2022 година украинските сили нанесоха удар по пристанището Бердянск в Азовско море, като потопиха различен десантен транспортен съд - " Саратов ", и повредиха " Новочеркаск ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР