72,7% от българите, живеещи в градските райони, възнамеряват да купят

...
72,7% от българите, живеещи в градските райони, възнамеряват да купят
Коментари Харесай

Онлайн каналите са разглеждани като основния начин на пазаруване по време на Black Friday 2022

7 2,7% от българите, живеещи в градските региони, имат намерение да купят нещо на Black Friday, най-високият % до момента.

Сравнено с предходната година, желанията на българите към онлайн извършването на покупки в акцията се усилват до 78,7% измежду евентуалните купувачи измежду запитаните.

Всеки четвърти евентуален клиент от запитаните (26,7% забележителен растеж по отношение на 2021 г.) възнамерява да похарчи над 500 лева на Black Friday.

Разпознаваемостта на акцията Black Friday на българския пазар поддържа високо равнище, достигайки съвсем цялото градско население в България (96,1%). Седем от 10 българи от градското население имат намерение да закупят най-малко един продукт по време на шопинг събитието, демонстрира обичайното годишно изследване на Kantar Румъния* по тематиката, извършено в края на октомври тази година.

„ Данните от изследването демонстрират постоянна известност на Black Friday и възходяща наклонност за доверие в събитието, като вследствие на това се регистрира и растеж в желанието за покупка, достигащ рекордни равнища. Потенциалните консуматори асоциират акцията най-много с онлайн събитие. Виждаме също, че тази година те са отделили по-висок бюджет за закупуване на мечтаните от тях артикули. Най-желаните артикули за Black Friday са: облекла и обувки, козметика и дребни домашен уреди ", разяснява Андреа Попа, акаунт управител в Kantar Румъния, офисът на Kantar, който координира изследването.

Според изследването 72,7% от българите, живеещи в градски региони, на възраст сред 18 и 55 години, имат намерение да закупят най-малко един артикул на Black Friday - възходяща наклонност по отношение на 2021 година (70,3%) и 2020 година (68,5%). За хората, които са осведомени с комерсиалното събитие, желанието да се снабдят с нещо ново в рамките му е още по-силно измежду българите на възраст 35-44 години (81,6%), както и при популацията, живеещо в София (85,2%) и в огромните градове (82,4%). Географски, североизточният район на страната демонстрира най-голямо предпочитание за присъединяване в акцията (85,6%).

Също по този начин, равнището на доверие в събитието (72,8%) продължава възходящата еволюция от последните 3 години. Хората на възраст 25-34 години в огромните градове и тези в Северозападния район споделят по-голямо доверие спрямо общото градско население.

По отношение на средствата, които имат намерение да изразходват, изследването демонстрира нарастване при групите с висок плануван бюджет - 33,2% от интервюираните възнамеряват да похарчат до 200 лева, при 41,5% през 2021 г.; 36,3% имат намерение да отделят бюджет сред 200 и 500 лева, при 33% през миналата година; и 26,7% декларират, че са отделили бюджет от над 500 лева за закупуване на мечтаните артикули по време на Black Friday (20,7% през 2021 г.).

Приблизителният бюджет, плануван за Black Friday 2022 година, се е нараснал доста спрямо предходната година. Сега той е приблизително 499,25 лева, което е с 26% повече от записания през 2021 година (395,99 лева.).

Проучването демонстрира и предпочитане на онлайн магазините по време на Black Friday: 78,7% от евентуалните купувачи имат намерение да пазарят от електронни магазини, което е още един забележителен растеж по отношение на 2021 година (73,9%).

Какво имат намерение да купят българите на Black Friday 2022 година (според проценти споменавания):

Дрехи и обувки
Козметични артикули
Малки домашен уреди (прахосмукачки, миксери, кухненски роботи и др.)
Играчки
Спорт (спортно съоръжение, колела, фитнес екипировка и др.)
Мобилни телефони
Хранителни артикули / Храни и питиета
Дом и фон (мебели, украшения, осветителни тела и др.)
Парфюми
Телевизори
Гуми, авточасти и автоаксесоари
Хоби / Направи си самичък (инструменти и електрически принадлежности - бормашини, лентови триони)
Обичайни детски артикули (памперси, храни, хигиенични артикули и артикули за грижа, облекла, обувки и т.н.)
Продукти за персонална грижа (сешоари, самобръсначки, преси за коса, епилатори)
Книги
Уреди за отопление (климатици, бойлери и др.)
Лаптопи
Компоненти за компютър (харддискове, процесори, видеокарти, дънни платки)
Храна и аксесоари за домашни любимци
eMAG Black Friday 2022 ще се организира този петък, 18 ноември, започвайки след 7 ч. сутринта.

*Проучването е поръчано от eMAG и извършено по телефона сред 20 и 31 октомври 2022 година измежду национално представителна градска извадка от 1008 респонденти на възраст сред 18 и 55 години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР