71-а вечер на антиправителствени протести в страната. Протестиращите в София

...
71-а вечер на антиправителствени протести в страната. Протестиращите в София
Коментари Харесай

71-а вечер на протести: София вика Оставка заради майките, Пловдив на шествие

71-а вечер на антиправителствени митинги в страната. Протестиращите в София блокираха малко преди 20 часа придвижването по бул. " Цар Освободител " в така наречен Триъгълник на властта.

Исканията на стачкуващите са оставка на премиера и основния прокурор, а от през вчерашния ден и на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Към момента демонстрациията е спокойна.

 Скрийншот

Тази вечер на площада има повече хора, към тях са се включили и подкрепящи майките на децата с увреждания, които през вчерашния ден се барикадираха в Народното събрание и бяха изведени наложително.

Викове " Оставка " и мощни освирквания се чуват непрекъснато на площада.

Протести довечера бяха проведени и в Пловдив, и във Варна.

С тикви на площад " Стефан Стамболов " започнаха антиправителствените демонстрации в Пловдив довечера. С маркери протестиращите надписваха авансово донесените в чували тикви и приканиха минувачите да се включат в арт инсталацията.

По-късно каратистът Лъчезар Узунов с професионален жест разруши няколко от струпаните тикви, а протестиращите го последваха с крясъци: " Край на тиквения преход и подправената народна власт ".

Междувременно стартира и митингът на площад " Съединение ", който всекидневно минава в шествие и блокира булеварди. Протестиращирате при фонтана пред общината изчакват останалите, с цел да продължат по-късно дружно.

От трибуната там Асен Костов заяви, че ще слагат 100-метров трикольор на постройката на Община Пловдив. Протестиращите настояха и за инспекция на публичните поръчки, направени от районният кмет на " Северен " Стоян Алексиев с мотив, че имат данни за непозволено усвоени средства. По-късно шествието се насочи към Главната улица.

Пред Водната палата се организира и кротичък митинг против биоцентралата край Труд, оповестява БНР.

Около 40 индивида се събраха към палатковия лагер за обичайните към този момент полемики , на които се разисква обстановката в страната.

Протестът бе кротичък и завърши с националния химн.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР