70 ученици от Македония и Албания бяха специални участници в

...
70 ученици от Македония и Албания бяха специални участници в
Коментари Харесай

Десетки ученици от Македония и Албания участваха в празничното шествие за 24 май


70 възпитаници от Македония и Албания бяха специфични участници в празничното шествие в София на 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий и празник на българската култура и просвета.

Заедно със своите съученици от Частно приблизително учебно заведение „ Цар Симеон Велики ” младежите уважиха делото на светите братя.

Съвместната самодейност сред Фондация „ Българска памет “, ЧСУ „ Цар Симеон Велики “ и учебните заведения от Македония и Албания се организира за поредна година и е част от интензивностите на Фондацията за трансгранично съдействие и интеграция, социализация и европейска вероятност на младежите в България и българските общности от историческата диаспора в прилежащи на Европейски Съюз страни – Сърбия, Република Македония (БЮРМ), Албания, Молдова и Украйна.

За младежите е готова богата и тематична обрзователно-културна стратегия. Още на 23 май празничните дни за младежите започнаха с интерактивна сесия, с цел да се опознаят по-добре, а в духа на празника доцент доктор Ана Кочева им изнесе забавна лекция на тематика „ Кирило-Методиевият език – европейски и международен “. Зам.-председателят на съдружие „ Толкова близо, толкоз надалеч “ Снежана Йовева пък ги потопи в света на цифровата просвета, разкривайки какви са новаторските форми за опазване и разпространяване на културната ни еднаквост.
 Десетки възпитаници от Македония и Албания участваха в празничното шествие за 24 май Десетки възпитаници от Македония и Албания участваха в празничното шествие за 24 май / БГНЕС
Трансграничното съдействие продължава и на 28 май, когато Фондация „ Българска памет “ провежда семинар по „ Роботика и цифрови умения “ в Струмица, Р. Македония. В него ще вземат участие повече от 200 деца от Струмица и Делчево, които ще се срещнат с изявени персони от разнообразни сфери на високите технологии и цифровото предприемачество.

Темата на семинара кореспондира и с един от четирите целта на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018, а точно: „ Цифрова стопанска система и умения на бъдещето ”, насърчавайки младежите да усвоят компетенциите на XXI век за постигането на конкурентна, гъвкава и сполучлива Европа. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР