70 процента от домакинствата в Гърция ще бъдат подпомогнати по

...
70 процента от домакинствата в Гърция ще бъдат подпомогнати по
Коментари Харесай

Компенсират 70% от домакинствата в Гърция заради по-скъпия природен газ

70 % от семействата в Гърция ще бъдат подкрепени по нова скица от обезщетения за повишаването на природния газ, разгласи през днешния ден министърът на енергетиката Костас Скрекас.

„ Свидетели сме на интернационална енергийна рецесия, заради което държавното управление реши да поддържа хората, чийто сметки порастват бързо “, изясни Скрекас.

Облекчението е част от пакета обществени ограничения, оповестени по-рано от премиера Кириакос Мицотакис поради нарастването на потребителските цени.

Схемата на стойност 150 милиона евро включва 9 евро дотация за първите 300 киловата електрическа енергия, изразходвани в жилището за месец.

С 20 на 100 ще бъде увеличена и еднократната помощ за отопление за хората с ниски приходи.

Основният снабдител на електрическа енергия в Гърция, 51% от който са благосъстоятелност на страната, също следва да разгласи отстъпки за потребителите като отплата за повишаването.

Сред оповестените от Мицотакис ограничения са увеличение на субсидираните работни места и понижаване на корпоративния налог и данъка върху приходите на дребните компании, както и опазване на ниските налози за превоза, част от питателните артикули и туристическите пакети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР