70% от служителите смятат, че офисната среда спомага за изграждането

...
70% от служителите смятат, че офисната среда спомага за изграждането
Коментари Харесай

Близо 75% от служителите искат да работят в офис

70% от чиновниците считат, че офисната среда спомага за построяването на екип и благоприятства за по-добра връзка с управлението. 74% от интервюираните пък към момента желаят да имат опция да работят от офиса. Това демонстрират данните от скорошния отчет “Shaping the future of work for a better world “ на JLL, световна компания за услуги за търговски недвижими парцели. Работата в офис през последната година и половина се трансформира в необятно дискутирана и изследвана тематика. Дискусии за това дали работното място се е пренесло вечно в дома ни и изказвания, че офисът към този момент в никакъв случай няма да бъде същият наситиха общественото пространство, само че данните на JLL потвърждават, че чиновниците към момента правят оценка преимуществата на живия контакт с сътрудниците.

Истината е, че безспорно се наложи работната среда да се трансформира наложително поради към момента продължаващата пандемия от COVID-19. Въпреки това, капацитетът за развиването на обичайна работа в офис към момента е водещ и не е подценяван от доста компании, които влагат в развиването на офис просвета. Например офис пространството в една от най-новите бизнес здания в София – North Tower, ситуирана до комерсиалния център Bulgaria Mall и част от Bulgaria Towers, е към този момент заето на 80%. Сградата залага на гъвкавите офис площи, които сега са извънредно търсени от бизнеса и желани от чиновниците, защото в подобен вид офис пространства могат да се осъществят разнородни концепции.

Работейки в офис, хората безспорно получават комфорт и улеснения, които постоянно не могат да бъдат реализирани при работа от у дома. Бизнес кулите като North Tower следват най-новите трендовете в международен мащаб за създаване на първокласна офис среда – постройката дава обстойно пространство от 16 000 кв. м. и достъп до голям брой обществени услуги.

Офисът има своите неоспорими преимущества и фирмите към момента не са подготвени да се откажат от тях. Той не е единствено пространство за осъществяване на работните отговорности, а има функционалност на обществен хъб и място, където се построява вътрешна корпоративна просвета и ангажираност. Затова и достъпът до висококачествени обществени услуги и живият контакт сред чиновниците се трансформират в основно преимущество на работата в офис.

Осъзнавайки изгодите от основаването на работна среда, която може да генерира високи равнища на работливост, постоянен колектив и общественост, наклонността за превръщането на офиса в привлекателно място, където работодателите се стремят да изградят организация за прецизно съблюдаване на сигурност и здравни ограничения, остава на напред във времето, вместо това да се лишат изцяло от потвърдените изгоди на атрактивната работна среда.

Бъдещето на офиса ще включва работодатели, които ще дават все по-голям приоритет на здравето и психическото благоденствие на чиновниците, а обичайният офис ще има съществена роля за обществено взаимоотношение, съдействие и нововъведения.

Социалните контакти, професионалната среда и работата в екип, от които чиновниците имат потребност, засилила се още повече измежду прекарани месеци на неустановеност и изолираност, несъмнено са едни от най-важните фактори, които ще не престават да бъдат водещи в развиването на офис културата.

„ Пандемията безспорно повлия на всички промишлености и офис пространствата също би трябвало да се приспособяват към актуалната обстановка. Заетостта на North Tower е доказателство, че офисът ще продължава да е от основно значение за бизнесите, като той ще се трансформира от ден на ден и повече за да даде гъвкави благоприятни условия за фирмите и чиновниците “, разяснява Иван Табаков, управител на Bulgaria Mall и Bulgaria Towers.

Работното място на бъдещето ще би трябвало да бъде по-ориентирано към индивида от всеки път. За да процъфтяват в близко бъдеще, работодателите ще би трябвало да работят със чиновниците си, с цел да отговорят на потребностите, наложени от здравната рецесия, само че също по този начин ще би трябвало да да се оправят с първостепенната потребност от обществени взаимоотношения и възприятие за обща корпоративна цел.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР