70 години катедра Икономика, предприемачество и управление“ в УХТ: Студенти

...
70 години катедра Икономика, предприемачество и управление“ в УХТ: Студенти
Коментари Харесай

70 години УХТ: Студенти и докторанти с атрактивни презентации за бизнеса

70 години катедра „ Икономика, предприемачество и ръководство “ в УХТ: Студенти и докторанти с атрактивни презентации за бизнеса
Студенти и докторанти мериха сили в полето на науката, представяйки атрактивни разработки по време на тържеството във връзка 70 години на катедра „ Икономика, предприемачество и ръководство “ към Стопански факултет в Университета по хранителни технологии. Това стана по време на честването в зала „ Хоризонт “, което е част от поредицата събития във връзка 70 години от основаването на УХТ.


-->
Научната сесия беше открита с „ Еволюция на класическия метод към ръководството “. Първокурсниците от компетентност „ Индустриален бизнес и предприемачество “ припомниха, че достижения в региона на промишлеността на значително българи са съизмерими със международните стандарти. Един от тях е Мито Орозов, чийто мениджърски опит беше съпоставен с методите на Хенри Форд.



Докторант Биляна Николова в своята презентация „ За пчелите и хората “ показа опита си в основаването на новаторски артикул, направен на основата на български пчелен мед, добил голяма известност измежду спортистите в целия свят в доста къси периоди. Тя описа, че е стартирала бизнеса си с идея – да откри нови пазари за пчелния артикул. Такъв вид предприемачество е по-успешен от тези, които търсят единствено облагата. Според нея храните са освен базата на живота, само че би трябвало да се развива техният огромен капацитет.

С преимуществата, провокациите и заканите пред маркетинга в обществените мрежи срещнаха присъстващите студенти от компетентност „ Туризъм “. Докторантите в катедрата Дарина Мантарова и Калоян Калинин приказваха за корпоративната обществена отговорност и за смяната на потребителските привички след Коронавирус пандемията.

Всички участници бяха наградени с почетни грамоти и книги от ръководителя на катедрата доцент Ива Бичурова. В своето слово при разкриване на тържеството тя описа историята на катедрата, посочи заслугите на плеяда учени, на които благодари за високия научен дух и жаждата за познания, възпитали в генерации студенти.

След това връчи почетни грамоти за извънреден принос в развиването на катедрата на проф. Асен Конарев, на проф. Степан Актерян и на доцент Атанаска Тенева. Тя прикани студентите да мечтаят самоуверено, да дерзаят и да съумяват по образеца на хората, построили катедрата в годините -личности с необятен взор за развиването на бизнеса и на образованието.



В приветствието си ректорът проф. доктор Пламен Моллов акцентира приноса на създателите на катедра „ Икономика, предприемачество и ръководство “ УХТ да бъде забележим за промишлеността и външния свят, за университетското обучение и за науката.

За 70 година в катедрата са готови повече от 1000 експерти по стопанска система и мениджмънт. Ключовата роля на нейните преподаватели е в  обучението на всички студенти в УХТ. Това оказва помощ на приключилите да станат мениджъри във компаниите от хранителната промишленост, да управляват браншови организации и да заемат управителни постове в страната, съобщи проф. Валентина Алексиева, декан на Стопански факултет. Според нея интердисциплинарният метод и шерването на запаси сред трите факултети са в основата на триумфа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР