70 декара ще залесят през тази седмица служители на ДГС

...
70 декара ще залесят през тази седмица служители на ДГС
Коментари Харесай

70 дка ще бъдат залесени в близост до язовир „Тича“ в покрайнините на село Ловец

70 декара ще залесят през тази седмица чиновници на ДГС - Преслав, възпитаници и хора от общинския център. Това оповестиха от Североизточното държавно дружество.

Новата гора се намира наоколо до язовир „ Тича “ в покрайнините на село Ловец. Желание за присъединяване в акцията са декларирали и туристи от Търговско дружество „ Патлейна “, които ще залесят повърхност от 10 декара с фиданки от дървесния тип цер. Новата широколистна гора се появява на мястото на боровата просвета до Сушина, която изгоря при огромен пожар на 27 август 2017 година

Тогава огънят изпепели изцяло дърветата и още 1000 декара треви и шубраци. След потушаване на пожара изгорялата дървесина беше разчистена, а скатът беше терасиран още веднъж, с цел да може тази пролет да се извърши наново залесяване на региона.

През идващите години младите фиданки ще бъдат окопавани на ръка няколко пъти в годината, с цел да не бъдат задушени от трева и шубраци. Разчистването на региона, терасирането и залесяването се прави със лични средства на стопанството.

Директорът на ДГС - Преслав инж. Янко Йорданов за следващ път приканва хората да не палят огън наоколо до горските територии и да подават сигнали на телефон 112, в случай че открият нередности, бракониерски нападения или пожар в гората.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР