7 са задържаните лица по разследването за корупция в Разград,

...
7 са задържаните лица по разследването за корупция в Разград,
Коментари Харесай

Седем души са задържани по разследването за корупция в Разград

7 са арестуваните лица по следствието за корупция в Разград, при което бе арестуван и началникът на група " Миграция " към ОД на Министерство на вътрешните работи в града. Това стана ясно след брифинг на Окръжната прокуратура в града тази заран. По първична информация над 100 души са получили виза вид " D ", даваща право за дълготрайно престояване в Република България.

Има данни, че Маринов е част от тази скица най-малко от година. По първична информация той е получавал финансови облаги, дребни суми, само че постоянно. Това съобщи окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров. По време на профилираната акция през вчерашния ден са арестувани още шест души, измежду които застрахователи, преводачи и юрист.

Престъпната скица е реализирана на територията на областите Разград и Шумен. До разплитането й се е стигнало поради закупен безценен велосипед.

" Те нещата потеглиха доста банално, тъй като службата „ Миграция “ се намира в една постройка със службата на ДАНС и на един от чиновниците на ДАНС му направило усещане, че Маринов се придвижва с извънредно безценен велосипед. Оттам насетне попаднал в полезрението им, съгласно мен, по този начин се е стигнало до разнищване на тази незаконна скица ", сподели Тодоров.

До момента са събрани голям брой доказателства, добити по реда на Закона за специфичните разследващи средства, за това, че Маринов е получавал подкупи.

" Предстои да разберем дали някой от неговата група не е съпричастен към тази активност, само че другите, едната най-вероятно е служителка на българско консулство, двама застрахователи и две преводачки от Шумен. С тази жена са се свързвали турски жители, които нямат право да получат българско поданство или с визи категория " D ". Тя им осигурявала същински адреси ", изясни Тодоров.

„ След което тя ги е посочвала на началника на група " Миграция " като адреси, на които ще се открият искащи да получат визи категория Д, а у него тогава поражда задължението в границите на тази уседналост, по този начин да я нарека, да извърши инспекция дали дава отговор на истината – нещо, което той не е правил. 2.40 тази карта на чужденец му дава право гладко в границите на 90 дни да се откри на територията на Европейски Съюз ", сподели още той.

За " По света и у нас " обаче от външното ни министерство изрично отхвърлиха в консулската ни работа в Истанбул да работи тази жена. От свои дипломатически източници научихме, че тя само е била употребена като външен преводач.

Сумата, която са заплащали претендентите за виза вид " D ", е сред 200 и 3000 евро. Новината за задържането на полицейския чиновник не изненада хората в Разград.

" Чак през вчерашния ден ли е разкрита? О, то това нещо от дълго време се знае, социална загадка е, единствено че се премълчава ", разяснява гражданин на Разград.

" Не им утвърждавам постъпката. 20 години да работи в тази система, този Маринов, и да свърши такава работа ", сподели друга гражданка.

В четвъртък Павел Маринов ще бъде изправен пред Окръжния съд в Разград. Наказанието за подобен вид нарушавания е от 3 до 15 години отнемане от независимост.

Репортер: Пламенка Тонева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР