7 милиона лева е стойността на ремонта на обновената зала

...
7 милиона лева е стойността на ремонта на обновената зала
Коментари Харесай

7 млн. лева струва ремонтът на обновената зала Фестивална


7 милиона лв. е цената на ремонта на обновената зала " Фестивална ". От тях 4 милиона са лични средства на " Академика 2011 " и 3 милиона лв. са по контракт за енергийна успеваемост.

Изцяло реконструираното оборудване бе публично намерено през днешния ден от премиера Бойко Борисов, министъра на спорта Красен Кралев. Присъстваха още лекоатлетките Ивет Лалова и Габриела Петрова, президентът на федерацията по лека атлетика Добромир Карамаринов, вицепрезидентът на волейболната централа Любо Ганев и други.

Залата ще носи името " Асикс Арена ", като договорът за спонсорство с " Асикс " е за 6 години и компанията ще подкрепя издръжката на залата със 100 000 лв. годишно.

След реконструкцията на залата потенциалът е повишен на 2270 седящи места, като за концертни и културни мероприятия може да одобри до 6000 души.

Съоръжението е оборудвано с нова лекоатлетическа писта с 4 коридора и цялостен комплект уреди за лека атлетика.

Първото съревнование, което " Асикс Арена " ще одобри, е шампионат " Академик " на 13 януари. В залата ще се проведат всички държавни шампионати по лека атлетика, а на 10 февруари ще има Балканиада за юноши и девойки до 20 години./ Бтв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР