69-годишният Мариян Панайотов издъхна на улицата пред дома си, след

...
69-годишният Мариян Панайотов издъхна на улицата пред дома си, след
Коментари Харесай

Основателят на СДС-Сандански е загиналият, пометен от камион за сладолед на заден ход

69-годишният Мариян Панайотов издъхна на улицата пред дома си, откакто бе блъснат от товарен автомобил. Инцидентът е станал по обед в петък на кръстовището сред ул. „ Божин Димов “ и ул. „ Христо Ботев “ в Сандански. Товарен автомобил „ Ивеко “ за разнос на сладолед блъснал мъжа при маневра на заден ход. Първи на помощ се притекъл водачът, 29-годишният М.К. от Благоевград. Той подал сигнал на дежурния телефон 112. Младежът разказал пред очевидци с трептящ глас, че не е чул удар в автомобила. Плакал и не е могъл да осъзнае какво се е случило, написа struma.bg.

Минути след случая на място са пристигнали първият братовчед на умрелия мъж Васил Панайотов, който е основен специалист към община Сандански, и неговият наследник, криминалист в РУП в града. На лидера на автомобила е взета кръвна проба. Тялото на умрелия е закарано в моргата на санданската болница за осъществяване на аутопсия.

Един от присъстващите на мястото на случая – Петър Иванов, живеещ на метри от къщата, описа: „ Шофьорът на товарния автомобил ми сподели, че първо видял Панайотов в огледалото от лявата страна, по-късно го видял от дясната страна на улицата. И в този миг хора са почнала да ръкомахат и да му вършат знаци да спре автомобила. Тогава видял, че има паднал на земята човек. Шофьорът на товарния автомобил „ Ивеко “ е правил маневра на заден ход за ул. „ Божин Димов “, която е тупик, с цел да зареди комерсиалните обекти на централната улица „ Македония “ със сладолед. От двете страни на улицата и на кръстовището е имало паркирани коли “.

Друг очевидец съобщи, че Мариян Панайотов се прибирал от кварталния магазин, където бил да купи самун и мляко.

„ Преди да дойде кола за спешна помощ на Спешна помощ, един човек ревизира пулса на 69-годишния мъж. Каза, че регистрира витални функционалности и тежко дишане “, описа още П. Иванов.

Панайотов бе консултант в първия Общински съвет в Сандански, мандат 1991-1995 година, от листата на Съюз на демократичните сили. Бил е ръководител на парламентарната група на сините. Той е един от създателите на Съюз на демократичните сили в община Сандански, дълготраен инженер в бившето дружество „ Пирин мрамор “. След приватизацията развива личен бизнес с мрамор в с. Копривлен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР