69-годишен мъж в Русе стана жертва на телефонна измама. Сигнал

...
69-годишен мъж в Русе стана жертва на телефонна измама. Сигнал
Коментари Харесай

Възрастен мъже от Русе даде 30 000 лв. на телефонни измамници

69-годишен мъж в Русе стана жертва на телефонна машинация. Сигнал за закононарушението е постъпил на 12 ноември, вечерта към 19:00 часа в Първо районно управление (на МВР).

Според разказите на възрастния мъж, на 12 ноември преди обед, на домашния си телефон е бил потърсен от чужд, показал се като "главен комисар Иванов ", който му съобщил, че е обект на телефонни измамници, които ще му се обадят и е належащо да спомага на полицията те да бъдат арестувани.

След това е получил позвъняване по схемата за искане на сума пари за интервенция на родственик, като първо е позвънила плачеща жена, а по-късно мъж, показал се за "професор Герджиков ", който разяснил, че са нужни 17 хиляди евро за слагане на платинени пирони.

После още веднъж се обадил мнимият служител на реда, който го разпитал с какви парични средства разполага и в коя банка, предизвестил го да не дава парите на измамниците и да не ги позволява до дома си, а по-късно връзката сред двамата траяла посредством мобилни телефони.

Така по напътствията, давани от мнимия служител на реда и под претекст, че спомага за залавяне на измамниците, възрастният русенец направил най-малко четири тегления на разнообразни суми пари от два клона на банката и от банкомат, които след това оставял на разнообразни посочени адреси в града, като с изключение на изтеглените пари оставил и суми, които са били налични в дома му, както и златни украшения.

Чак когато се прибрал вечерта в дома си и споделил за случилото се със сина си, схванал, че е жертва на машинация. Сигналът е документиран от проверяващите в Първо районно управление (на МВР), като е формирано досъдебно произвеждане.

Общата стойност на вредата следва да бъде конкретизирана, само че съгласно първичните данни става въпрос за сума към 30 000 лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР