65% от учениците у нас биха работили през лятната ваканция

...
65% от учениците у нас биха работили през лятната ваканция
Коментари Харесай

65% от учениците биха работили през лятото в голяма международна компания

65% от учениците у нас биха работили през лятната почивка в огромна интернационална компания. Това демонстрират данните от анкетно изследване, извършено измежду 285 възпитаници в 10-и и 11-и клас в страната, в интервала 28 юни – 10 юли т.г. Изследването е направено от Teen Station – първата по рода си у нас медийна платформа, основана от и за младежи.  

Основен претекст за работа през ваканцията на съвсем 50% от интервюираните е желанието да разполагат със лични пари, а 25% акцентират като причина желанието да научат нещо ново. 86% от интервюираните възпитаници правят оценка практиките като потребни за бъдещето им развиване.  

Следвайки точно тези настройки на младежите, Лидл България организира осмото издание на своята практикантска стратегия. Като част от нея, 139 възпитаници от цялата страна прекрачиха прага на магазините Lidl и към този момент вършат своите първи професионални стъпки.  

„ Тази година участниците в програмата са два пъти повече спрямо последното й издание. Това ни радва извънредно доста, тъй като демонстрира, че младежите ни разпознават като желан шеф, който може да способства за развиването им. Това е и достоверната оценка за устойчивата ни и целенасочена поддръжка за тях. Практикантската стратегия на Lidl дава на учениците освен опция да завоюват първите си пари и да бъдат независими, само че и да натрупат стаж във водеща интернационална компания. Това е една от главните цели, които си слагаме с другите ни юношески стратегии – да дадем на младежите нужните познания, умения и на първо място да им осигурим действителен кариерен късмет. В Lidl те могат да започват даже и без опит, тъй като ще го получат в компанията, дружно с опцията да се развиват и да реализират доста в самоотвержен екип “, разяснява Катерина Шопова, шеф „ Човешки запаси “.  

Програмата се прави оценка позитивно и от участниците в предходните ѝ издания. Практикантите споделят, че им подхожда динамичността в работата, подкрепящата работна среда и опцията да учат нови неща като работа в екип и умения за другарство с клиенти.

В интервала на своята процедура (от 1 юли до 31 август) учениците минават през серия образования, натрупат нови познания, получават заплащане и могат да се възползват от разнообразни придобивки като ваучери за храна и един ден отпуск за рожден ден. А в случай че се оправят сполучливо със своите задания, имат и действителния късмет да продължат да работят в Lidl на непрекъснат контракт. Към всички тези преимущества, компанията още веднъж прибавя и атрактивни награди. Всички сполучливо приключили програмата ще вземат участие в лотария за спечелването на огромната премия – 1000 лева, и две по-малки – на стойност 400 лева, които могат да влагат за осъществяване на своя фантазия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР