62-годишен германски гражданин се е имунизирал цели 217 пъти срещу

...
62-годишен германски гражданин се е имунизирал цели 217 пъти срещу
Коментари Харесай

Мъж се ваксинира 217 пъти срещу COVID-19

62-годишен немски жител се е имунизирал цели 217 пъти против ковид, макар предизвестието на редица лекари да не го прави, заяви в последния си брой списание „ Лансет “.

Ваксините са били закупени и сложени от самия него за интервал от 29 месеца. През това време мъжът, чиято идентичност не се разкрива, не е развил нито един непряк резултат от имунизациите, сочи проучване, направено в Университета Ерланген-Нюрнберг.

Разбрахме за този случаи от пресата. След като влязохме в контакт с него, го поканихме да пристигна при нас и да се подложи на няколко проучвания. Успяхме да му вземем кръвни проби, когато мъжът получи друга ваксина по време на проучването, по негово гледище. Успяхме да използваме тези проби, с цел да определим по какъв начин тъкмо реагира имунната система, разяснява Килиан Шобер от Факултета по микробиология към университета.

Шобер признава, че е бил угрижен, защото свръхстимулирането на имунната система с нееднократни дози може да „ пренатовари “ клетките, само че за изненада на учените не били открити аномалии в тази тенденция.

Експертите обаче подчертаха, че не поддържат имунизирането на човек толкоз доста пъти като метод за възстановяване на имунитета. По думите им направените проучвания са незадоволителни и от тях няма по какъв начин да се извади общоприет извод, осведоми 20minutos.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР