61-ва Стрямска механизирана бригада се включи в преодоляване на последствията

...
61-ва Стрямска механизирана бригада се включи в преодоляване на последствията
Коментари Харесай

Военни изнасят на ръце и с лодки хора от Карловско СНИМКИ

61-ва Стрямска механизирана бригада се включи в превъзмогване на следствията от наводнението в община Карлово.

85 военнослужещи с 13 единици техника от 1-ви механизиран батальон, батальона за логистично обезпечаване, щабният батальон и зенитно-ракетният дивизион, от състава на 61-ва механизирана бригада, се включиха както през вчерашния ден, по този начин и през днешния ден в превъзмогване на следствията от наводненията в община Карлово.

Формированието оказва помощ в региона на село Богдан, което е едно от най-засегнатите. Действията на военнослужещите се управляват от командира на 1-ви механизиран батальон подполковник Станислав Малешков.

От софийската спешна група също се включиха в спасяването на хора. 

След изобилните дъждове и повишение равнищата на реките в общината е оповестено отчасти бедствено състояние.

Междувременно през цялата нощ останаха под наблюдаване сериозните сектори по течението на придошлата река Стряма, която наводни 5 села в Карловско.

Тежките порои, които изляха над 190 литра вода на кв. метър, доведоха до разрушаването на няколко моста, повлякоха по пътя си дървета, коли и мебелировка, огромни са провалите по инфраструктурата, към момента няма електрозахранване.

В взаимозависимост от обстановката днес ще бъде направена преценка и дали да бъде подложен краткотраен мост в сектора Богдан - Московец. Днес ще се направи и инспекция на къщите, за да се откри дали няма останали бедстващи хора в откъснатите села Богдан и Каравелово. 

Какво време ни чака през днешния ден?

Днес преди обяд ще доминира слънчево време, по-значителна ще е облачността над североизточните региони и към момента ще превалява.

След обяд още веднъж ще се развива купеста облачност, само че единствено на обособени места ще има краткотрайни превалявания. Ще духа сдържан, след обяд в североизточната половина от страната до мощен северозападен вятър.

Максималните температури ще са сред 22° и 27°.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР