60% спад на туристите заради войната очакват очакват от Българската

...
60% спад на туристите заради войната очакват очакват от Българската
Коментари Харесай

От бранша очакват 60% спад на туристите заради войната

60% спад на туристите поради войната чакат очакват от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. От там са безапелационни, че мярката 60/40 в туристическия бранш и в частност за хотелиерския отрасъл би трябвало да бъде удължена и след 30 юни, даже да стане 80/20.

" Браншът дава 15% от Брутният вътрешен продукт и обезпечава мнозина. Пандемията сложи под риск поминъка на хората. Мярката 60/40 е доста нужна. Ако не престават военните дейности и опасността от мини, туристите ще се откажат да идват. Преди войната резервациите бяха горе долу като през 2018 година Спряха всевъзможни записвания ", разкрива той. И добави, че е мъчно да се трансформират цените, тъй като никой не може да се предвижда какво ще бъде завишението.

По думите му са нужни нисколихвени заеми за изграждане на фотоволтаични централи, с цел да се измъкне туризмът от рецесията. Той предложи да спре продажбата на ток, поради патовата обстановка с високите цени. " 18-20 000 лв. плащах през 2020 година за ток, в този момент вървим към 40 000 лв., това е минималното. Компенсациите са минимални - 200-300 лв. на калпак ". означи Налбантов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР