60-годишният бивш депутат от опозицията Борис Надеждин води дългосрочна кампания,

...
60-годишният бивш депутат от опозицията Борис Надеждин води дългосрочна кампания,
Коментари Харесай

Хиляди руснаци се наредиха на опашка в подкрепа на съперник на Путин на изборите

60-годишният някогашен народен представител от опозицията Борис Надеждин води дълготрайна акция, с цел да попречи на успеха на Владимир Путин в конкуренцията за президент на Русия, оповестява " Ройтерс ".

Той твърди, че апелът му за преустановяване на войната на Русия в Украйна е сложил ракетни ускорители на кандидатурата му.

Надеждин, който от време на време се появява по държавната телевизия, където подлага на критика управляващите, преди бързо да бъде заглъхнал от телевизионните водещи, би трябвало да събере 100 000 подписа в цяла Русия до края на януари , с цел да бъде регистриран като претендент.

Поддръжниците му показват, че той към този момент е минал границата от 100 000, като е спечелил забележителна поддръжка в Москва и Санкт Петербург, само че към момента се нуждае от повече подписи от други елементи на Русия, защото те би трябвало да бъдат от минимум 40 района на най-голямата страна в света.

Надеждин изрази убеденост, че ще бъде регистриран и съобщи, че е останал сюрпризиран от това по какъв начин апелът му за преустановяване на войната на Русия в Украйна е предиздвикал хората да се наредят на опашка в разгара на съветската зима и в чужбина , с цел да дадат своя автограф в негова поддръжка.

" Противопоставянето на войната е голямо. Хората са изтощени от всичко това. Те желаят да живеят естествен живот в естествена страна, не желаят това, което се случва ", акцентира той.
 8 претенденти са подали документи за изборите в Русия
8 претенденти са подали документи за изборите в Русия

Сред тях е и актуалният президент Владимир Путин

" Хората се подписват не тъй като в действителност ме харесват, а просто тъй като това е късмет да създадем нещо за мира , цялата тази история да завърши и хората да спрат да умират ", изясни Надеждин.

Малка извадка от гласоподаватели, интервюирани от " Ройтерс ", удостоверяват, че той притегля общ антивоенен избор.

" Дойдох тук, с цел да изразя своята антивоенна позиция. Вярвам, че това е единственият метод да заявим позицията си, към момента нямаме различен ", означи 42-годишният гражданин на Москва Сергей Ясински.

В строго следената политическа система на Русия разнообразни хора са се противопоставяли на Путин и преди, като са се представяли за същински съперници, единствено с цел да разкрият години по-късно, че са го правили като част от съглашение с управляващите.

Кремъл твърди, че изборите на 15-17 март са добросъвестно политическо съревнование и че Путин, който се радва на утвърждение от към 80% от руснаците, е в действителност известен.

Путин, който избра да се кандидатира като самостоятелен, а не като претендент на ръководещата партия " Единна Русия ", към този момент е събрал над три милиона подписа - над 10 пъти повече от 300 000 подписа, от които се нуждае, показват неговите поддръжници.
 Не позволиха на съветската журналистка Екатерина Дунцова да се кандидатира за президент
Не позволиха на съветската журналистка Екатерина Дунцова да се кандидатира за президент

Нейната платформа призоваваше за преустановяване на войната в Украйна

Кремъл твърди и че множеството руснаци поддържат " специфичната военна интервенция " на Москва в Украйна.

Държавната телевизия непрекъснато в продължение на съвсем две години внушава на гласоподавателите, че спорът е екзистенциална битка със Запада за нов международен ред.

Резултатът от изборите не е под подозрение. Путин, който е на власт или като президент, или като министър-председател повече от две десетилетия и управлява всички държавни лостове, е напът да завоюва още един шестгодишен мандат в конкуренция, която съгласно критиците е груба реплика на народна власт.

В момента има 11 претенденти за президент. Критиците считат, че Кремъл се нуждае от хора като Надеждин, с цел да обезпечат сходство на конкуренция даже в случай че резултатът е предупреден.

Запитан през днешния ден дали Надеждин съставлява политическа опасност за Путин, представителят на Кремъл Дмитрий Песков отвърна: " В никакъв случай, ние не гледаме на него като на противник. Всеки жител има право да се кандидатира за президент, в случай че дава отговор на редица условия ".
 Путин разгласи кандидатурата си за президент на Русия
Путин разгласи кандидатурата си за президент на Русия

Засега не е ясно дали той ще се яви самичък или от името на политическа партия

Ако Надеждин бъде позволен да се кандидатира и събере дребен % от гласовете, Кремъл ще може да уточни какъв брой слаба е опозицията против войната в Украйна.

Много съперници на войната са избягали от Русия или са били глобени или пратени в пандиза според строги закони, предвиждащи дълги присъди за всеки, наказан за разпространяване на " подправени вести " за съветската войска.

Надеждин увери, че внимава.

" Не се пробвам да нарушавам закона или да приканвам към вълнения. Действам в сходство със закона. Не виждам за какво да не могат да ме записват ", уточни той.

" Искам да трансформира страната. Искам Русия да бъде мирна, свободна страна " .

Той акцентира, че единственото му финансиране идва от всеобщи поддръжници и се пошегува по какъв начин е взел някои скромни ограничения, с цел да отбрани персоналната си сигурност. Надеждин обаче приказва за изборните си шансове по метод, по който малко на брой в модерна Русия биха се осмелили.

" Видяхте ли опашки пред щаба на Путин, видяхте ли тълпи, които стояха на снега и споделяха, че желаят да дадат своя автограф за Путин? Това не се случи ", посочи той.

" Струва ми се, откакто започнахме тази акция, че самият Путин не е доста сигурен в успеха ".
 Путин стартира да събира подписи за присъединяване в президентските избори
Путин стартира да събира подписи за присъединяване в президентските избори

Независимите претенденти би трябвало да съберат 300 хиляди подписа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР