60-годишният Бернардо Роси от Верона държал трупа на майка си

...
60-годишният Бернардо Роси от Верона държал трупа на майка си
Коментари Харесай

Син крил трупа на майка си 5 години във Верона, за да прибира пенсията й

60-годишният Бернардо Роси от Верона държал натрупа на майка си минимум от пет години у дома, с цел да получава пенсията й от 30 хиляди евро годишно. Според в. ”Кориере дел Венето ” управляващите разкрили останките от скелета на Хелга Мария Енгбарт в чувал за боклуци в спалнята. Аутопсия в този момент ще каже по кое време тъкмо е умряла дамата. Предположенията са, че това е станало преди 5-6 години. Трябва да се разбере и дали е умряла от естествена гибел.

През цялото това време в останалите стаи от жилището във Верона живеел синът на дамата, „ по този начин като че ли нищо не се е случило ”. Той спял, хранел се и даже работел в жилището, където била и мумията на майка му. Бернардо имал компания за телемаркетинг – занимавал се с осъществяване на изследвания за разнообразни типове пазари.

Единствено Роси знае точната дата на гибелта на майка си. Последните новини за 86-годишната Хелга били от 2017 година, когато тя била прегледана от домашния си доктор. След това никой повече не видял старата вдовица, която нямала други живи родственици. Роси не уведомил никого за гибелта й и от самото начало траял да получава пенсията на майка си посредством общата банкова сметка, която имал с нея. През всичките тези години Бернардо водел естествен живот – пиел кафе в бара, изхвърлял боклука, вземал пощата. Бил постоянно учтив със съседите си, имал добре поддържан външен тип.

От дни обаче управляващите почнали да проверяват по получени сигнали за това какво станало Хелга, която била с немски генезис. Прокурорът Бруно Бруни издал незабавна заповед за обиск на жилището, на чийто звънец попадали имената на майката и сина. След като никой не отворил, благодарение на пожарникари и стълба управляващите проникнали в жилището и разкрили найлоновия чувал с останките на дамата. Започнало и търсене на сина, само че часове по-късно той отишъл самичък в полицията.

Виолина Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР