6 проби по показател естествен уран са анализирани в Регионалната

...
6 проби по показател естествен уран са анализирани в Регионалната
Коментари Харесай

Излязоха резултатите от пробите на водата във Варна

6 проби по индикатор натурален уран са оценени в Регионалната здравна ревизия (РЗИ) във Варна през последната седмица по отношение на мониторинга на питейни води. Това оповестиха за Радио „ Фокус” – Варна от РЗИ. Получените резултати не надвишават параметричните стойности, избрани според условията на Наредбата за качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели.
Според мониторинга на здравната ревизия за качеството на питейната вода, подавана на популацията във Варненска област, за интервала от 1 до 14 юли няма обитаеми места с въведено режимно водоснабдяване. В 15 обитаеми места са осъществявани проучвания за съответния интервал, а броят на изследваните проби при консуматорите от централно водоснабдени обитаеми места по химични индикатори на непрекъснат мониторинг са 32.
При мониторинга е открито, че няма проби, които да не дават отговор на Наредбата за качеството на водата, предопределена за питейно – битови цели. Изследваните проби при консуматорите от централно водоснабдени обитаеми места по микробиологични индикатори на непрекъснат мониторинг са 23, като единствено една от тях не дава отговор на условията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР