6. Не измивате купената измита салата Стана доста популярен надписът

...
6. Не измивате купената измита салата Стана доста популярен надписът
Коментари Харесай

11 ежедневни навика, които всъщност са вредни – 2 част

6. Не измивате купената " измита " салата
Стана много известен надписът " Предварително измити " върху опаковките на продуктите. Не си и помисляйте, че това значи 100% подготвен и чист артикул за приложимост. Вероятност от всевъзможни замърсявания постоянно има. Дори в опаковката дружно с продукта могат да попаднат микроорганизми или химикали.
За това нищо няма да ви попречи, да отделите няколко минути за  да измиете храната си.
7. Сдържате кихането си
Когато по време на кихане се пробвате да си запушите носа, тъй като се намирате в офиса с сътрудниците и не ви е комфортно да кихнете, вие може да си създадете проблеми. Спукване на тъпанчето или балонизиране на кръвоносните съдове в мозъка са вероятни неприятни последствия. 
Кихането е напълно натурален метод носът просто да се " нулира " и да изхвърли бактериите и прахта, тъй че е редно да не се пробвате да прекъснете този развой. Излезте някъде небрежно и кихнете напълно свободно колкото пъти би трябвало. Може да покриете носа си с ръце или салфетка, само че в някакъв случай не го стискайте.
8. Сдържате газовете си
Това е аналогично като при кихането. Всеки свързва отделянето на стомашни газове като нещо прекомерно непристойно и непоносимо, за това когато сме измежду хора се опитваме да задържим газовете в тялото си. Но те не изчесват вътре в нас, а търсят други изходи.

Какво би трябвало да извършите? 
Отидете на насаме място, с цел да може да се освободите. Ако ви се случва постоянно да имате газове, дъвчете по-бавно когато ядете. По този метод, ще намалите размера на въздух в стомаха ви. Ако е нужно даже се консултирайте с доктор.
9. Пиете кафе незабавно след пробуждане
Това е същински подтик на силата ни. Или може би единствено по този начин си мислим? 
Тялото създава хормона кортиозол, наименуван още " хормон на напрежението ". Неговото равнище заран би трябвало да е високо, само че кофеинът пречи на този развой. Тялото разчита на кофеина повече и стартира да отделя по-малко кортизол. Така получаваме енергийния подтик от кафето, вместо от тялото си. Поради това - понижете ежедневния банкет на кафе, само че в случай че в действителност не можете заран без горчивата напитка, изчакайте най-малко 3 часа откакто сте се събудили.
10. Слушате музика, като употребявате слушалки
Поверителността, която слушалките ни дават е хубаво нещо. Лошото при тях е, че обичаната музика, която кънти в ушите ни, подтиква в нас непрекъснатото предпочитание да усилваме силата на звука. А това води след себе си увреждания на слуха, а от време на време и загубата на слух. Поради тези аргументи, просто намелете времето в което употребявате слушалките и подбирайте безшумно място, с цел да не ви се постанова да увеличавате звука.
 5 утринни ритуала, които трансформират живота 5 утринни ритуала, които трансформират живота
Формирането на позитивни привички, които имат силата да трансформират живота ни, е умишлен избор, който би трябвало да вземем. Нашата действителност...
11. Използвате антибактериални артикули
От прекомерна угриженост, някои от нас употребяват непрекъснато дезинфектанти за ръце. Повечето такива артикули съдържат съставката триклозан.
Когато бактериите влязат в контакт с него, може да се получи разновидност, която ще ги направи резистентни с изключение на на дезинфектантите, а също по този начин и на някои антибиотици. Например такива, за потребление при лекуване на туберкулоза. 
Запомнете: нищо не може да убие бактериите по-добре от сапуна! Мийте си ръцете със сапун постоянно, когато имате опция без да ползвате дезинфектанти.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР