6-годишното дете, блъснато вчера от кмета на Старосел, продължава да

...
6-годишното дете, блъснато вчера от кмета на Старосел, продължава да
Коментари Харесай

6-годишното дете, блъснато от кмета на Старосел, продължава да е с опасност за живота, той е пуснат от ареста

6-годишното дете, блъснато през вчерашния ден от кмета на Старосел, продължава да е с заплаха за живота, оповестяват от университетската болница " Свети Георги " в Пловдив.

То е с доста съществени контузии на белия дроб и идващите 48 часа ще са решаващи за положението му.

Междувременно кметът Матея Гудев е освободен ареста след приключване на 24-часовото му задържане. От районната прокуратура в града оповестиха, че са разпитани четирима очевидци, чакат се резултатите от назначените експертизи.

Злополучното място на злополуката е дребна уличка до Старческия дом в селото. По нея са се прибирали 6-годишният Михаил и неговият дядо. От университетската болница в Пловдив, където е настанено детето, оповестяват, че към момента положението му е доста съществено то е с черепно-мозъчна контузия, нарушавания на перикарда, счупени ребра, само че най-опасно е положението на наранените бели дробове. Пред Българска национална телевизия кметът Матея Гудев изрази надълбоко страдание и изясни, че е карал с 15 км в час.

" Михаил е в тежко общо положение, с двустранен контузионен бял дроб, със счупени пет ребра в дясно, излив в перикарда, нощес два дрена сложихме в двете гръдни половини. Непрекъснато се налива кръв, плазма и реанимацията върви в цялостен размер, нещата са доста, доста, доста съществени ", съобщи професор Пенка Стефанова, завеждащ Детска хирургия в УМБАЛ " Свети Георги " - Пловдив.

" Ужасно скърбя, съчувствам на Михаил на неговите родители, тъй като си представям каква е болката, която изживяват и се апелирам да се възвърне, да се оправи. Стана на кръстовище, интуитивно поглеждам към лявата улица да не изскочи кола от там, в идващия миг се обръщам напряко, улицата е навръх изток, слънцето ме заслепи и в тоя миг става произшествието ", добави кметът на село Старосел Матея Гудев.

" Не мога да упреквам никой, не мога да преценява скоростта, там е едно конфликтно място, тъй като е кръстовище и заран до 10-12 часа слънцето грее тъкмо в очите и в случай че човек не е добре със зрението го заслепява ", сподели още Михаил, дядо на потърпевшото дете.

Образуваното досъдебно произвеждане по случая е за причиняване на междинна телесна щета по несъобразителност. Разследващите също са открили, че автомобилът на кмета се е движил с ниска скорост.

Репортер: Нели Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР