6-7 кучета са починали в Банкя от началото на годината.

...
6-7 кучета са починали в Банкя от началото на годината.
Коментари Харесай

Поне 6 домашни кучета са били отровени в Банкя от началото на годината

6-7 кучета са умряли в Банкя от началото на годината. Всички те са били отровени, описаха стопаните им в „ Тази сутрин” по bTV.

Два от случаите са станали на 8 и на 26 януари, събитията се развили по подобен метод и двата пъти.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Пускам ги да се разтърчат сутринта, държа ги в мазето – там живеят. За половин час, до момента в който се разхождат малко. да се изпишкат, по-късно виждам почват да повръщат и умират. Едното го карахме в клиниката в Суходол. Направиха проучване – бъбречна непълнота. Хвърлен е или антифриз или някаква друга отрова сподели доктора”, описа стопанинът, който се показа с името Огнян.

Според него отровата е била хвърлена в двора му целеустремено: „ Имам внучка на 1 година. Като почне да върви пролетта, се притеснявам”.

С сходна загуба се сблъскал и различен локален. На 15 януари той и фамилията му забелязали, че домашният любим се държи необичайно. Въпреки че животното било прегледано от доктор, умряло: „ Един член на фамилията ни го няма и това много ни натъжава”, описа той.
Кмет на село стреля по кучета, умъртви едното от тях Животните са били вързани в двора на стопаните си
Кметът на Банкя Рангел Марков сподели, че е предал случаите на способените органи.

„ Имаме сигнал с разказани няколко случая на отровени кучета, домашни, в дворовете на хората в разнообразни елементи на града – казусът е много притеснителен и незабавно сме го изпратили на полицията, тъй като това е рисково освен за животното, само че и за хората. Има дребни деца в къщите”, разяснява Марков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР