5G - заплаха за сигурността или възможност за развитието на

...
5G - заплаха за сигурността или възможност за развитието на
Коментари Харесай

5G - заплаха за сигурността или възможност за развитието на бизнеса в Европа

5G - опасност за сигурността или опция за развиването на бизнеса в Европа
5G ще ни разреши да навлезем в един нов 3D медиен свят, който ще промени фундаментално живота на хората и информационно-комукационните екосистеми, както и, несъмнено, медийния пазар на равнище бизнес-краен консуматор.

За разлика от 3D тв приемниците 3D видеата при 5G мрежите ще разрешат началото на 3D връзки, което ще усили възможностите за всеобщо разбиране на триизмерното виртуално чувство.

Заради възходящата дискусия по тематиката за 5G мрежите интернационалната консултантска компания „ Arthur D. Little ” направи разбор на актуалната среда на информационните услуги и прогноза за развиването в бранша. Компанията играе съществена роля в развиването на бизнес тактиките при едни от най-големите открития в света като синтетичния пеницилин или текстообработващия процесор, който е един от първите осъществени компютри.

Само преди броени дни американски служители започнаха да предизвестяват за рисковете за сигурността, които пораждат при допускане на китайския телекомуникационен колос Хуауей да помогне за построяването на 5G мобилни мрежи в Европа.

Хуауей се спряга за главен състезател, защото е сред шест месеца и една година преди шведския „ Ериксон “ във връзка с качеството на своето 5G съоръжение. Финландската “Нокиа “ е още по-назад. Няколко френски оператора към този момент са почнали проби във френските градове с оборудването на Хуауей, като да вземем за пример френската компания Bouygues Telecom и SFR. В България единствено един оператор до момента е приказвал за сходен вид мрежи, като не е ясно дали са стартирани проби.

Deutsche Telekom, във вътрешен документ, получен от Bloomberg, предизвести, че Европа може да изостане от Китай и Съединените щати с цели две години, в случай че се откаже от потреблението на оборудването за 5G на Хуауей.

Какви промени ще донесе 5G мрежата?

Скоростта на данните, която новата 5G мрежа би трябвало да поддържа, е няколко гигабайта в секунда (или повече), което ще докара до 3D лъчение онлайн на видео.

„ Медиите ще могат да влагат в 3D наличие, защото сега това е невероятно поради свития пазар на подобен вид наличие, което много припомня на случая с „ кокошката и яйцето ” ”, настояват от Arthur D. Little.

При сходен вид медийно наличие потребителите ще имат осъзнато преживяване за използването му посредством устройство единствено в началните етапи на развиването на технологията.

„ Скоро клиентите ще могат да си приказват с други хора посредством 3D видеа и да гледат 3D видеа, основани от хора или машини ”, пишат още в разбора си от компанията.

След като потребителите свикнат и одобряват 3D връзките, медийния и развлекателният бизнес ще стартират да основават особено наличие, основано за потребностите на пазара.

Нуждата от нова технология

„ Настоящите смарт телефони са най-хубави в излъчването онлайн и поддържането на 2D видеа и услуги. За това и те не са подобаващите устройства за 5G ”, споделят още анализаторите.

Очаква се новите устройства да наподобяват повече като очила, като все още най-сериозно и намерено върху създаването на подобен тип технологии работи само Facebook. Разбира се, не можем да изключим, че и други софтуерни колоси не вземат участие скрито в надпреварата. Към момента клюки за подготвен първообраз има единствено и само за Facebook. За да бъдат сполучливи подобен вид устройства, те би трябвало да работят на правилото на „ свободните ръце ”, което ще изисква технологията да поддържа различаване на команди посредством жестове и глас и да се управлява напълно посредством тях.

Освен нови устройства ще ни трябват и нови платформи.

„ За 3D видеа, без значение дали виртуални или действителни, ще е нужно да се сътвори нова платформа за услуги ”, пишат от „ Arthur D. Little ”.

Новият вид платформи, които ще разрешат на потребителите да се любуват на добавената действителност или виртуалната действителност, би трябвало да обезпечат връзка в действително време сред виртуалната и действителната (за реалността) информация, както и да имат сериозен ресурс от виртуално наличие, което да се поддържа от изкуствен интелект.

R2V платформите би трябвало да могат в действително време да свързват голям брой обекти като пътища, здания и магазини.

„ Например в случай че клиент, носещ устройство, наподобяващо на очила, търси място за обяд, той би трябвало единствено да огледа към постройката на ресторанта. Веднага би трябвало да му се покаже менюто, цените, свободните места и рейтинга на заведението, в действително време, което ще спести доста време на клиентите ”, споделят създателите на разбора.

Това ще даде сериозен подтик и на виртуалната търговия.

„ Няма да имаме потребност да вървим до офлайн търговци, с цел да пробваме стоките, когато имаме виртуална търговия ”, споделят анализаторите.

Виртуалната търговия ще разреши предлагането на по-разнообразни артикули и ще усъвършенства прекарването от извършването на покупки./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР