59% от децата в България са жертва на кибертормоз.Това заяви

...
59% от децата в България са жертва на кибертормоз.Това заяви
Коментари Харесай

Проучване: Повече от половината деца в България са жертва на кибертормоз

59% от децата в България са жертва на кибертормоз.

Това съобщи журналистът Славка Бозукова на Форума „ Заедно в битката с кибертормоза на деца “, част от стратегия „ Киберзащитници “, който се организира под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова.

Бозукова добави, че децата, които крият, че са били жертви на кибертормоз, са 12,5%.

„ Необходими са съответни рекомендации и действителни дейности “, споделя в своето одобрение вицепрезидентът Йотова, която не може да участва на форума.

В приветствието си Мария Габриел отбелязва, че в международен мащаб едно от три деца оповестява, че е жертва на кибертормоз. „ Правата на всяко дете би трябвало да бъдат защитавани както онлайн, по този начин и офлайн “, споделя още Габриел.

Владимир Димитров, началник на отдел „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП,
означи, че кибертормозът най-често се показва в това възрастни хора да реализират връзка под формата на чат в обществените мрежи, представяйки се за техни връстници,

след това желаят децата да им изпратят фотоси и стартират да ги изнудват. „ Основният проблем, който ние виждаме, е в фамилията “,

безапелационен е той и добави, че фамилната среда е извънредно значима и постоянно препоръките, които дават на родителите, е да бъдат по-близки с децата си.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР