58% от българите не подкрепят въвеждането на еврото като официална

...
58% от българите не подкрепят въвеждането на еврото като официална
Коментари Харесай

Почти 60% от българите не искат еврото да смени лева |

58% от българите не поддържат въвеждането на еврото като публична валута в страната, сочи изследване, направено от организация " Тренд ". Управителят на организацията Атанас Стефанов показа данните от изследването по време на финансовия конгрес NEXT DIFI 2021, проведен за пета поредна година.

Проведеното през септември допитване демонстрира, че едвам 21% от сънародниците ни утвърждават промяната на лв., като останалите 21% са дали отговор, че не могат да преценяват. 

Цели 71% от интервюираните считат, че въвеждането на еврото ще докара до повишение на цените в България, а 65% са на мнение, че страната не дава задоволително информация за последствията от приемането на новата валута.

27% от запитаните считат, че страната ни е задължена да влезе в еврозоната, само че 44% не са съгласни с това умозаключение.

Мненията по въпроса дали страната ни ще се интегрира по-пълноценно в Европейски Съюз с въвеждането на еврото са смесени, само че въпреки всичко над 40% от българите смятат, че това ще се отрази по-скоро отрицателно на българската стопанска система. Само 15% са съгласни с изказванието, че присъединението ни към еврозоната ще понижи лихвите по заемите, 46% считат таман противоположното, а 39% не могат да преценяват.

На въпроса „ Според Вас персонално по какъв начин ще се промени България при приемане на еврото? “ 19% дават отговор „ към по-добро “, 47% „ към по-лошо “, 15% считат, че нищо няма да се промени, а останалите 19% остават без ясна позиция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР