58-годишна жена със съмнение за мозъчен кръвоизлив почива, след като

...
58-годишна жена със съмнение за мозъчен кръвоизлив почива, след като
Коментари Харесай

Жена почина след четири отказа да бъде приета в болница |

58-годишна жена със подозрение за мозъчен кръвоизлив почива, откакто няколко лечебни заведения в София отхвърлят да я одобряват. Жената издъхва на 22 януари, откакто прекарва 2 седмици в кома. 

Какво се е случило споделя зетят на починалата Николай Стоянов по Нова телевизия. Събитията се развиват между 21 часа и среднощ на 8 януари. От Спешна помощ удостоверяват, че разказаното от мъжа дава отговор на истината.

След като дамата не дава отговор на телефонните позвънявания, зет ѝ отива в дома ѝ, където я намира паднала на земята, само че към момента контактна, оплаква се от мощни болки в тила. Екипът на Спешна помощ идва бързо. Тестват потърпевшата, става известно негативна за COVID-19, лекарката от незабавния екип и слага инжекция, тъй като открива, че е с високо кръвно, само че в това време пациентката става неконтактна. 

" Тогава лекарката сподели " нямаме време до минутки би трябвало да сме тръгнали ". Шофьорът на колата за спешна помощ оказа помощ да я изнесем и потеглихме към " Пирогов ", споделя Николай Стоянов.

Оказва се, че в " Пирогов " няма места и колата за спешна помощ потегля към ВМА, там излизат дежурни лекари, които се разписват върху лист, че няма свободни места и колата потегля към идната болница.

" След ВМА още веднъж звънят. Третата спирка е " Токуда ", авансово споделят, че там ще ни одобряват, само че се случва същото. Излезе доктор и сподели " тази жена е за незабавна реанимация, но ние не можем да я приемем, тъй като няма места. Пак звънене по телефона, тръгваме към " Св. Анна ", където ни твърдят, че към този момент ще я одобряват. Излезе лекар, отново установи, че е за реанимация, само че няма места. " Ако беше с коронавирус щяхме да я приемем, само че тя е негативен тест ", каза той ", споделя зетят.

Какво се случва след четвъртия отвод? Линейката остава на паркинга на " Св. Анна ", само че от екипа звънят в Министерството на здравеопазването. Половин час по-късно им оповестяват, че във ВМА има свободно място и ще я одобряват там. Операцията е направена към 3 през нощта, само че лекарите споделят, че мозъкът на дамата е мощно повреден. След като прекарва две седмици в кома, тя издъхва на 22 януари.

След питане към лечебните заведения, отказали банкет на пациентката, от " Токуда " дават отговор, че не са имали свободни реанимационни кревати. От Окръжна болница показват, че всички 13 реанимационни кревати, които не са били за пациенти с ковид са били заети, други 20 са били заети с коронавирус заболели.

Все още няма мнение от " Пирогов " и ВМА.

Николай Стоянов е безапелационен, че ще търси отговорност за загубата на близката си:

" Умират хората, тъй като няма места в лечебните заведения. Не мога да го проумея. Призовавам министъра да вземе ограничения, това са хора ", прочувствено приключи описа си мъжът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР