57-годишен от плевенското село Ставерци е първият осъден за купуване

...
57-годишен от плевенското село Ставерци е първият осъден за купуване
Коментари Харесай

Първа присъда за купуване на гласове

57-годишен от плевенското село Ставерци е първият наказан за пазаруване на гласове за идните парламентарни избори

Мъжът получи 8 месеца условно с три години изпитателен период, откакто плевенският съд утвърди съглашение сред Районната прокуратура в Плевен и отбраната му, заяви Министерство на вътрешните работи. Това е индикатор за положителната съгласуваност в работата на проверяващите органи, прокуратурата и съда в отбрана на политическите права на българските жители.

До неоправдателната присъда на 57-годишния се стигна след полицейски дейности в границите на профилирана интервенция, извършена през вчерашния ден на територията на община Долна Митрополия. Служители от районно управление (на МВР) Долна Митрополия и бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОДМВР – Плевен са извършили множество процесуално – следствени дейности - претърсвания, изземвания, обиски и разпити на очевидци. По реда на член 83 от ЗМВР в село Ставерци е бил тестван персоналният автомобил „ Ленд Ровър “ на 57-годишния, където бе открита тетрадка, формат А4, с ръкописно изписани на 17 страници персонални данни - три имена, ЕГН-та и номер на персонални карти на поданици на община Долна Митрополия. Събрани са доказателства, че на съответна дата и място в града, той е провеждал персонални срещи, при които е записвал данни от персоналните карти и е уверявал, че ще заплати по 40 /четиридесет/ лв., откакто гласоподават за съответна политическа партия.

Първоначално е бил задържан за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Той е привлечен като обвинен по член 167 от Наказателен кодекс, разпитан и арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Плевен. Мъжът е направил признания. Днес районен съд Плевен утвърди съглашение сред Районна прокуратура – Плевен и отбраната му и е наложено наказване 8 месеца условно с 3 години изпитателен период. Освен това той е лишен и от право да заема изборни длъжности за период от 3 години.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР