57-годишен мъж беше осъден за държане на акцизни стоки без

...
57-годишен мъж беше осъден за държане на акцизни стоки без
Коментари Харесай

57-годишен мъж беше осъден за държане на акцизни стоки без бандерол

57-годишен мъж беше наказан за държане на акцизни артикули без бандерол. Конкретният случай е от 15 април предходната година. На тази дата се открива, че подсъдимият държи в себе си, в лек автомобил и в два парцела във Варна тютюневи произведения без изискуемия върху потребителската опаковка бандерол – стекове и кутии с цигари на общо шест търговски марки, всичките без акцизен бандерол.  Експертизата сочи, че цената на цигарите възлиза на над 14000 лв.. Деянието е наказуемо по чл.234 ал.1 от Наказателния кодекс. Това оповестиха от Районен съд за Varna24.bg.



57-годишният мъж е неосъждан. Районен съд - Варна утвърди параметрите на импортираното за разглеждане съглашение сред страните. Подсъдимият получи наказване от 11 месеца отнемане от независимост, отсрочено с 3 години изпитателен период, както и наказване " Лишаване от право да упражнява комерсиална активност, обвързвана с продажбата на тютюн, тютюневи произведения и алкохол " за период от 6 месеца.

Той се задължава да заплати и направените по делото разходи. Веществените доказателства, предмет на закононарушението, се лишават в интерес на страната и предават за заличаване по съответния в закона ред.

Съдебният акт е финален.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР