57 000 първокласници ще прекрачат за първи път училищния праг

...
57 000 първокласници ще прекрачат за първи път училищния праг
Коментари Харесай

Класните стаи посрещат 717 хил. деца на днешния 15 септември

57 000 първокласници ще прекрачат за първи път учебния предел на днешния 15 септември. На първия образователен ден се завръщат в клас и 660 000 възпитаници от горните класове.

За всички възпитаници и учители са обезпечени условия за осъществяване на естествен образователен развой при започване на новата 2022/2023 образователна година, твърдят от МОН. Учебната година ще започва присъствено на всички места. Взети са ограничения за запазване здравето на децата и учениците.

В 10.00 часа президентът Румен Радев ще взе участие в тържественото разкриване на образователната 2022/2023 година в 43-о ОУ „ Христо Смирненски “ в София. Построена при започване на XX век, постройката на учебното заведение тази година навършва 115 години. По-рано, от 9.45 часа в централното предверие на учебното заведение президентът и шефът Снежина Георгиева ще открият и барелеф на Христо Смирненски. Бюстът на патрона на учебното заведение е инцидентно открит при започване на годината, пренебрегнат до кофи за боклук, само че след това е възобновен със средства, събрани от учебната общественост, и с поддръжката на Къща музей „ Христо Смирненски “.

Министър-председателят Гълъб Донев ще открие в 9,30 ч. новата образователна година в столичното 60 ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “, чийто ученик е бил. Премиерът ще насочи одобрение към учениците, учителите и родителите в границите на тържеството, след което ще влезе в класните стаи с първокласниците, с цел да им пожелае персонално на добър час и триумф.

Министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов ще участва на откриването на образователната година в 18 СУ „ Уилям Гладстон “ в София (10:00 ч.), а в 13,30 часа ще посети ПГЖПТ „ Христо Смирненски “ в Карлово.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР