560 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта. Настилките

...
560 машини са обработвали пътищата от
републиканската пътна мрежа през нощта.
Настилките
Коментари Харесай

560 машини са обработвали републиканските пътища през нощта. Всички пътища са проходими при зимни условия

560 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта. Настилките и оборудванията се третират срещу замръзване и хлъзгавост, с цел да се осигури безвредно пътешестване на водачите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите компании е в 24-часов работен режим.

Всички пътища са отворени за придвижване за леките коли и са проходими при зимни условия. Ограничен е трафикът на тежкотоварни коли над 12 т и преминаването с ремаркета и полуремаркета през прохода „ Превала “, по път II-37 Батак – Доспат и по път III-866 Девин – Михалково. В област Смолян снежната завивка е над 35 сантиметра. Затворен за МПС над 12 тона e „ Троянски “ проход.

Днес в 9 области в Югозападна и Южна България – Перник, София-град, Софийска област, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково, е определен жълт код за евентуално опасно време за ниски температури, които създават условия за поледици и хлъзгавост. Обработката на настилките продължава, защото поради ниските температури изключително в усойните места и по оборудванията има предпоставки за хлъзгавост и замръзване.

За повишение сигурността на движение при нужда ще се затварят отделни участъци за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради силния вятър и снегонавявания, е възможно трафикът да се стопира напълно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя. Блокирането на движението от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Всички жители и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР