56-годишният мъж наричал униформените „боклуци“, псувал ги и отправял закани

...
56-годишният мъж наричал униформените „боклуци“, псувал ги и отправял закани
Коментари Харесай

250 лева глоба за пиян русенец, обиждал полицаи

56-годишният мъж наричал униформените „ отпадъци “, псувал ги и отправял закани за разпра

Районен съд – Русе наложи административно наказаниеглоба в размер на 250 лева на 56-годишния Ц. П. за осъществена непристойна демонстрация, изразена в приложимост на псувни и други неприлични изрази на обществено място пред повече хора и в оскърбително отношение и държане към органите на властта.

На 30.01.2022 година в гр.Русе, до кръстовището на ул. “Янтра “ с ул. “Студентска “ нарушителят бил открит от полицейски чиновници да седи на земята във очевидно нетрезво положение. При опит да открият самоличността му и да проведат диалог с него, Ц. П. почнал да ги наскърбява като ги наричал „ отпадъци “, псувал ги и отправял закани за разпра. Това наложило да бъде отведен във Второ районно управление (на МВР), където същият траял с отправянето на обиди, псувни и закани към органите на реда. За позволеното нарушаване на публичния ред против него бил формиран и импортиран в съда акт за демонстрация на дребно безчинство.

Районен съд – Русе счете, че Ц. П. е осъществил от справедлива и субективна страна състава на административно нарушаване дребно безчинство по смисъла на Указа за битка с дребно безчинство. При индивидуализация на наказването, съдът регистрира като отежняващи отговорността условия съществуването на повече от една от деянията включени в състава на дребното безчинство и проявената непримиримост в умисъла. Като смекчаващи са регистрирани изразеното страдание и отправеното опрощение за осъщественото от него действие, както и влошеното му здравословно положение. С налагането на наказаниеглоба в размер на 250 лева Ц. П. ще има опция да премисли постъпката си, да съобрази държанието си с общоприетите правила за възпитание в обществото и съблюдаване на публичния ред и успокоение, както и ще се влияе предупредително върху останалите жители.

Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване в период до 24 часа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР