56-годишен служител на Граничния пункт Дунав мост е бил задържан

...
56-годишен служител на Граничния пункт Дунав мост е бил задържан
Коментари Харесай

56-годишен служител на "Дунав мост" е задържан при получаване на подкуп

56-годишен чиновник на Граничния пункт " Дунав мост " е бил арестуван нощес при приемане на рушвет от лица, преминаващи границата. В акцията по задържането му са взели участие чиновници на дирекция " Вътрешна сигурност " към Министерство на вътрешните работи и следователи.

Още през декември предходната година е получена информация, че през граничния пункт " Дунав мост " в страната са влезнали лица, които са били инфектирани с разновидността Омикрон на ковид. Те не са били проверявани за имунизационни документи и не са тествани от чиновници на РЗИ.

По същото време в отдел " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи постъпват сигнали и за корупционни практики на границата. Така в Окръжна прокуратура е формирано досъдебно произвеждане за рушвет.

Снощи към 18.30 часа е бил арестуван 56-годишен чиновник на " Гранична полиция ":

" При реализацията на Дирекция " Вътрешна сигурност " нощес е открито, че с цел да пропусне лица, които нямат документи и които той не насочва за осъществяване на тест, е получил полза в размер на 30 евро. Тези пари са открити при осъществен обиск на лицето, укрити в униформата му ".

Това споделя окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и добави, че в друга униформа на арестувания чиновник са открити още пари в разнообразни валути, в евро, леи и левове на обща стойност към 400 евро. Отделно в дома му са открити още 250 евро. Работата по случая продължава.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР