56 448 опаковки с бонбони с имитационни изображения на анимационния

...
56 448 опаковки с бонбони с имитационни изображения на анимационния
Коментари Харесай

Задържаха близо 60 000 опаковки с бонбони на митница Бургас

56 448 опаковки с бонбони с имитационни изображения на анимационния воин „ Hello Kitty " задържа Митница Бургас за нарушени права върху интелектуална благосъстоятелност.

Пратката е пристигнала на Митнически пункт „ Пристанище Бургас Център " в корабен резервоар със артикули от Китай, декларирани като импорт за България. Митнически чиновници от бранш „ Оперативен надзор " към отдел „ Митническо разузнаване и следствие "/МРР/ в Митница Бургас селектират контейнера за щателна митническа инспекция. При осъществената инспекция на 11 август 2017 година се открива, че наличието на контейнера дава отговор на заявените артикули по тип и количество, само че 196 от колетите в контейнера съдържат 2 352 кутии с общо 56 448 опаковки с бонбони с имитиращи изображения на известното коте „ Hello Kitty ".

Пратката с бонбони е арестувана от митническите чиновници в осъществяване на Регламент (ЕС) № 608/2013 и Закона за марките и географските означения. Митница Бургас е сезирала за случая формалните представители в България на правопритежателя на комерсиалната марка за определяне дали арестуваните артикули са подправени.

В получен формален отговор до Митница Бургас през днешния ден правопритежателят оповестява, че след изработен разбор от тяхна страна е открито, че арестуваните артикули с изображения на „ Hello Kitty " са подправени и са нарушени правата върху интелектуалната им благосъстоятелност.

Задържаните бонбони подлежат на заличаване под контрола на Митница Бургас, като разноските за осъществяване на процедурата са за сметка на правопритежателя на комерсиалната марка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР